Víme, jak bude vypadat Tesla Gigafactory v Texasu

Víme, jak bude vypadat Tesla Gigafactory v Texasu
Fotografie: electrek.co
  • Příprava na stavbu Tesla Gigafactory u Austinu v Texasu už probíhá
  • Plány ukazují, že bude mít zajímavý tvar a bude rozdělená na dvě části
  • V plánu je výroba Cybertrucku, ale i dalších vozů Tesla

Web electrek.co přišel s informací, jak by měla vypadat továrna Gigafactory v Texasu.

Poté, co Tesla v červenci konečně potvrdila místo u Austinu, začala automobilka rychle připravovat stavbu továrny. Dodavatel rychle převzal místo a zahájil přípravu půdy, aby uvolnil obrovský prostor pro zahájení výstavby na pozemku o rozloze více než 8 kilometrů čtverečních.

Plán pro stavbu Gigafactory v Texasu

Nevědělo se však přesně, jak bude továrna vypadat a většina dosavadních prací spočívala hlavně v přípravě půdy. Nyní byly odhaleny plány Tesly pro Gigafactory Texas, které poprvé ukazují tvar továrny.

Plány pro Gigafactory Texas

Základní tvar vypadá podobně jako Gigafactory v Nevadě, ale skutečnost je taková, že továrna v Nevadě zatím nebyla dokončena a je využita přibližně třetina budovy. Z plánů Gigafactory v Texasu vyplývá, že budova bude rozdělena na dvě části. Z nejnovějších záběrů z dronu je pak vidět, že už se podařilo celou plochu srovnat, aby stavba mohla začít. Vše je tedy na dobré cestě k cíli, aby byla továrna připravena pro výrobu Cybertrucku. Ten se tam bude vyrábět hlavně, ale zároveň se počítá s tím, že tato Gigafactory pomůže s výrobou Modelu Y/Modelu 3 a později bude produkovat i tahač Semi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze