Bezdrátové Android Auto i ve starších vozech? S touto krabičkou žádný problém

2
Bezdrátové Android Auto i ve starších vozech? S touto krabičkou žádný problém
Fotografie: Indiegogo
  • Krabička se připojí k autu kabelem
  • Postará se pak o bezdrátovou konektivitu s telefonem
  • Právě končí crowdfundingová kampaň

Android Auto je přes své mouchy a hlavně chybějícího Google Asistenta skvělý způsob, jak si komfortním i bezpečným způsobem užít funkce smartphonu v automobilu. Až na jeden velký háček – před každou jízdou je potřeba telefon připojit kabelem, což je zvláště při kratších jízdách nepraktické. Existují sice autorádia nebo moderní vozy s bezdrátovým Android Auto, ale těch je prozatím naprostá menšina. Naopak u telefonů by měla stačit přítomnost Androidu ve verzi 11, který má Android Auto i s podporou bezdrátové verze v základu.

Přesně tento nedostatek se snaží vyřešit projekt AAWireles, který peníze na svůj rozjezd sháněl pomocí komunitního financování. To se povedlo, stejně tak jako samotný vývoj a výroba. První kusy tak v nejbližších dnech zamíří k podporovatelům kampaně.

Je tak potřeba, aby vaše vozidlo umělo klasický Android Auto a telefon měl Android 9 a vyšší. Pak podle tvůrců stačí malou krabičku připojit přes USB k autu zapomenout na ni. Kampaň je ještě otevřená, nově příchozím je slibováno doručení v květnu za cenu 65 dolarů, což je necelých 1 500 korun. Později by se měl AAWireless prodávat i standardními kanály. Po skončení crowdfundingové kampaně se zařízení dostane do běžného prodeje na aawireless.io.

Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Já radši kabel a nabíjení... Než bezdrátově a vybíjení. Bezdrátová nabíječka je moc pomalá. Alespoň ty verze co dávají do aut, jsou 5 let pozadu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze