Autonomní auto Uberu usmrtilo ženu. Společnost ihned zastavila testovaní

Autonomní auto Uberu usmrtilo ženu. Společnost ihned zastavila testovaní
  • Uber zastavil testování ve všech amerických městech, kde autonomní auta provozuje
  • K celému incidentu se vyjádřil i CEO Uberu Dara Khosrowshahi
  • Jedná se o první situaci, kdy autonomní auto usmrtilo člověka

Uber patřil mezi první společnosti, které testovaly autonomní řízení v běžných ulicích. Záměrně používáme čas minulý, protože po incidentu, který se stal v Tempe v Arizoně, Uber testování zastavil.

Autonomní vozidlo Uberu, které necestovalo samo, ale za volantem seděl i řidič, srazilo ženu, která svým zraněním v nemocnici bohužel podlehla. Podle všeho v danou chvíli auto jelo autonomně bez zásahu lidského faktoru. Ani řidič za volantem bohužel nestihl na danou situaci reagovat. Jak přesně celá situace nastala, zatím nevíme.


Uber přes svého tiskového mluvčího sdělil, že celá situace ho velmi mrzí a rozhodně bude spolupracovat s místní policií při vyšetřování incidentu. Rovněž řekl, že Uber zastavuje testování autonomních aut ve všech městech, tedy v Tempe, Pittsburghu, San Franciscu a Torontu. Lítost nad událostí na svém Twitteru vyjádřil i CEO Uberu Dara Khosrowshahi.

Jedná se o první situaci, kdy autonomní auto usmrtilo člověka. Bude zajímavé sledovat, jaký bude závěr celého incidentu a zda to nějak ovlivní vnímání autonomních automobilů, potažmo legislativu.

Zdroj: jalopnik.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze