Autonomní auta společnosti Waymo najezdila už více jak 12 milionů kilometrů

1
Autonomní auta společnosti Waymo najezdila už více jak 12 milionů kilometrů
  • Minulý rok v listopadu Waymo oznámilo ujetí 6,4 milionů kilometrů
  • Momentálně firma provozuje více než 600 autonomních vozidel
  • Postupem času má flotilu rozšířit až 20 tisíc Jaguarů I-PACE

Když se řekne autonomní auto, tak se vám s velkou pravděpodobností vybaví společnost Waymo. Jeden z průkopníků autonomních vozidel pokořil další milník, a to najetí osmi milionů mil na veřejných silnicích. V metrické soustavě jde o 12,8 milionů kilometrů. Pokud uvážíme fakt, že autonomní auta společnosti Waymo jezdí od roku 2009, vychází nám 25 tisíc mil ujetých každý den (cca 40 kilometrů).


Informaci zveřejnil na svém twitterovém účtu John Krafcik, CEO společnosti Waymo. Minulý rok v listopadu firma oznámila ujetí 4 milionů mil (6,4 milionů kilometrů). Je vidět, že počet kilometrů narůstá doslova raketovou rychlostí.

Momentálně má Waymo více než 600 autonomních vozidel, ale i nadále bude svůj vozový park rozšiřovat. Ve flotile se mimo Chrysleru Pacifica ukáže také Jaguar I-PACE. Postupem času má mít Waymo až 20 tisíc těchto britských elektrických SUV.

Samotný John Krafcik nedávno poznamenal: „V současné době neexistuje žádný autonomní systém. Dnes jsou na trhu tak maximálně asistenční systémy, takže za veškeré dění je nadále zodpovědný řidič.“

Diskuze ke článku
Jiří
A vozy Tesla již 2 miliardy kilometrů na autopilota. Data budou jednou jejich ohromná výhoda a nedivil bych se, kdyby tento závod vyhráli i s mnohem menším kapitálem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze