Automobilka DS spustila objednávky na plug-in hybrid DS 9 E-Tense

Automobilka DS spustila objednávky na plug-in hybrid DS 9 E-Tense
Fotografie: dsautomobiles.fr
  • Luxusní sedan vyšší střední třídy je možné objednávat včetně plug-in hybridních verzí
  • K dispozici je E-Tense s pohonem zadních kol i výkonnější 4×4
  • K prvním zákazníkům dorazí vůz v září roku 2021, cena je okolo 1,5 milionu Kč

Francouzská automobilka DS, která je luxusní značkou Citroenu, vyrábí a prodává malý elektrický crossover DS 3 Crossback E-Tense a plug-in hybridní SUV DS 7 Crossback E-Tense. V duchu strategie, že menší modely budou elektrické a větší plug-in hybridní, pokračuje vlajkovou lodí. Tou je sedan vyšší střední třídy, který nese označení DS 9 a plug-in hybridní verze navíc po vzoru menších elektrifikovaných modelů dostala i doplňující označení E-Tense. Automobilka DS spustila objednávky právě na tento sedan s plug-in hybridním pohonem, jak informuje insideevs.com.

DS 9 E-Tense

DS 9 bude k dispozici i s tradičními pohony a plug-in hybrid E-Tense bude vrcholem nabídky. Ten má baterii o kapacitě 11,9 kWh, na kterou 4,9 metru dlouhý sedan s pohonem zadních kol ujede v čistě elektrickém režimu 48 kilometrů podle cyklu WLTP. Tato verze má systémový výkon 225 koní. K dispozici pak je i verze s pohonem všech kol, jejíž systémový výkon je 360 koní, která by na elektřinu měla ujet 40 kilometrů. Úspornější verze s pohonem zadních kol pak má spotřebu podle WLTP 1,5 l/100 km a emise CO2 33 g/km.

Zatímco základní motorizace s benzínovým motorem PureTech o výkonu 225 koní vyjde na 47 700 eur, plug-in hybrid s pohonem zadních kol a stejným výkonem začíná na ceně 54 tisíc eur (cca 1,42 milionu Kč) a výkonnější verzi s pohonem všech kol pak stojí o cca 300 tisíc více. To jsou ale zatím francouzské ceny, takže je berme jako orientační. Na ty české si zatím budeme muset počkat. K prvním zákazníkům by se tento vůz měl dostat v září 2021, ale opět jde hlavně o domácí trh a do Česka pravděpodobně dorazí později.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze