Automobilce Workhorse se daří, dostala další zakázku za více než 150 milionů korun

Automobilce Workhorse se daří, dostala další zakázku za více než 150 milionů korun
  • Minulý rok automobilka vykázala zisk přes 240 milionů korun
  • Nová zakázka přišla z okolí San Diega, konkrétní zákazník však ještě není znám

Workhorse je zajímavá firma, která si jde tak trochu vlastní cestou. Prozatím ji však originalita vychází docela slušně. Za rok 2017 totiž vykázala zisk v přepočtu přes 240 milionů korun a polovinu z této částky v posledním kvartálu. Nyní firma dostala novou objednávku, která potvrzuje úspěch této nové automobilky. Objednávka přišla od zatím neznámého zákazníka z okolí San Diega a je dimenzována na 154 milionů korun.

Workhorse N-GEN

Workhorse nabízí elektrické dodávky s prodlužovačem dojezdu, které jsou přímo dělané na práci. Takový model W15 je téměř šestimetrový pracovní stroj s kapacitou baterie 60 kWh. Na tu vůz dokáže urazit 130 kilometrů a pak přijde na řadu prodlužovač dojezdu. Výkon obra je 230 koňských sil a dokáže zrychlit z nuly na sto za 5,5 vteřiny. Z boku najdete externí zásuvku na 230 V, na stavbě tak již nikdy nebudete potřebovat tahat prodlužovačky. Auto bez problému utáhne přívěs o váze až 2,5 tuny a na korbě unese tunu nákladu.

Nevíme, jestli půjde o tento pickup za 1,3 milionu korun, nebo o klasickou dodávku, kterou Workhorse také prodává. Šušká se totiž o využití pro rozvážkové služby, kde pick-up není tím nejlepším řešením. Věříme, že brzy přijde od automobilky zpráva s oficiálním vyjádřením.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze