IKEA nasadí v New Yorku čistě elektrické dodávky. Stane se tak již za měsíc

IKEA nasadí v New Yorku čistě elektrické dodávky. Stane se tak již za měsíc
Fotografie: Fluid Truck
  • Prvních 40 kusů vozidel dostane New York
  • Půjde je i zapůjčit pro vlastní odvezení nákladu
  • Dalších 50 vozidel dostane časem i Los Angeles

Nábytkářský gigant IKEA se rozhodl pro zajímavý krok. V New Yorku začne od května letošního roku využívat přibližně 40 plně elektrických dodávek. Spolupráce byla uzavřena s firmou Fluid Truck a podle electrek.co bude probíhat rozvoz nábytku v pěti městských částech New Yorku. IKEA současně spouští online půjčovnu, kdy si půjde elektrickou dodávku vypůjčit a náklad si svépomocí odvézt.

Ve vozovém parku IKEA se objeví komerční skříňové nákladní automobily Lightning Class 4 eMotors a nákladní vozy Workhorse C1000. Skříňová vozidla Lightning Class 4 mají kapacitu baterie 129 kWh, dojezd 193 km a dosáhnou maximální rychlosti 105 km/h. Podstatně větší model C1000 pak v rámci pronájmu nabídne 70kWh baterii se čtyřmi moduly, dojezd 160 km a maximální rychlost 120 km/h.

Dalším cílem firmy IKEA je, aby se dalších 50 kusů elektrických vozidel dostalo i do Los Angeles. Švédský nábytkářský gigant totiž pracuje na vytvoření nabíjecí infrastruktury ve svých obchodech právě v Los Angeles, takže i zde by měly nové nákladní elektromobily velký smysl.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze