Audi získalo ocenění „World Luxury Car 2018“

Audi získalo ocenění „World Luxury Car 2018“
  • Audi A8 na českém trhu stojí 2 449 900 Kč
  • 82 členů poroty z 24 zemí hodnotilo kromě emocionální přitažlivosti či bezpečnosti pro cestující také ekologické aspekty nebo poměr cena/výkon
  • Audi A8 se vyrábí v závodě Neckarsulm, prodej aktuální generace byl zahájen v listopadu 2017

Audi A8 už při svém oficiálním debutu dalo jasně najevo, že co se technologií týká, bude jasně na přední příčce. Chcete automaticky zaparkovat do garáže? Žádný problém. Je libo autonomní řízení úrovně 3. Audi A8 jej nabízí jako první auto. A ani propracovaný infotainment není nic, co byste v Audi A8 neměli. Koneckonců na test Audi A8 se můžete těšit i u nás na fDrive.cz.

Audi A8 je také nově světovým luxusním autem roku 2018. Ve hlasování hodnotilo 82 členů poroty z 24 zemí kromě emocionální přitažlivosti, komfortu a bezpečnosti pro cestující také ekologické aspekty, provozní vlastnosti, postavení na trhu a poměr cena/výkon. Audi A8 se ve finálovém kole hlasování prosadilo proti dvěma konkurentům.

Toto ocenění je pro nás i naši vlajkovou loď mimořádnou poctou,“ říká Peter Mertens, člen představenstva společnosti AUDI AG zodpovědný za vývoj. „Nové Audi A8 přináší inovace pro celý automobilový průmysl a stanovuje nová měřítka v konstrukci automobilu inovativním systémem dotykového ovládání, důslednou a široce pojatou elektrifikací a technickými předpoklady pro realizaci vysoce automatizované jízdy.“

Audi A8 se vyrábí v závodě Neckarsulm, prodej aktuální generace byl zahájen v listopadu 2017. Vstupní model na českém trhu stojí 2 449 900 Kč. Mezi vlastnosti modelu Audi A8 patří kromě vybraných materiálů a zpracování na manufakturní úrovni také high-endové prvky výbavy, jako jsou světlomety HD Matrix LED s laserovými světlomety Audi laser light, dynamické řízení všech kol a paket relaxačních sedadel vzadu s funkcí masáže chodidel.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze