Jak bude probíhat automatické parkování Audi A8?

Jak bude probíhat automatické parkování Audi A8?
  • Při parkování budete moci sedět v autě i být venku
  • Audi A8 zvládne zaparkovat do garáže i vedle vašeho druhého vozu

Další z mnoha technologických vychytávek nové Audi A8 je i automatické parkování. Nejde však o parkovacího asistenta, jak ho známe. Audi A8 vám zvládne zaparkovat do garáže zcela samo. Jaký to bude probíhat?

Tím, že Audi A8 dokáže sama zaparkovat do garáže, se Audi pochlubilo už před samotným odhalením modelu. Za vším hledejte spoustu senzorů, radarů a chytrý počítač. V praxi máte dva způsoby, jak parkování zrealizovat.

Tím prvním je, že zůstanete sedět v autě, zmáčknete tlačítko AI (Audi Intelligent) a vůz si vše propočítá a zaparkuje. Zvládnout má Audi A8 zaparkovat i vedle vašeho druhého auta, které stojí v téže garáži. Ve chvíli, kdy ale zjistí, že se do mezery nevejde, tak jednoduše nezaparkuje.

Druhou možností je využití chytrého telefonu. Před garáží vystoupíte z auta a z kapsy vytáhnete chytrý telefon. Spustíte specializovanou aplikaci a v daném menu spustíte parkování. Nejspíše vše bude fungovat tak, že budete muset déle držet nějaké tlačítko, podobně jako to má Mercedes třídy E.

Pro Audi A8 by to nemělo být nic náročného. Původně se spousta lidí domnívala, že vaše nové auto pouze naučíte, jak vypadá váš vjezd či garáž, ono si vše uloží do paměti a díky tomu bude parkovat zcela autonomně. Podle všeho nic takového nakonec nebude nutné.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze