Audi si hraje s myšlenkou elektrické R8. Dorazit by mohla po roce 2020

Audi si hraje s myšlenkou elektrické R8. Dorazit by mohla po roce 2020
Fotografie: Audi AG
  • Audi Sport v roce 2020 představí hned několik sportovních modelů, které dostanou elektrifikaci
  • Nemuselo by zůstat jenom u hybridních pohonů, ale ke slovu má přijít i čistě elektrický pohon
  • Vše potvrdil šéf divize Audi Sport Stephan Winkelmann

V posledních dnech se toho o Audi R8 napsalo opravdu hodně. Dříve jste si mohli koupit nejenom spalovací pohon, ale také Audi R8 e-tron. To však byl trošku krok vedle, protože i samotná automobilka přiznala, že o model nebyl tak velký zájem. V posledních dnech se mluví o tom, že nová generace Audi R8 už nepřijde.

Když se nad tím zamyslíme, tak to dává smysl. Koncern musí šetřit, a tak se na spoustu modelů nedostanete. Druhá věc je ta, že ačkoli Audi R8 je výborný stroj, tak přeci jen spoustu lidí si už trošku připlatí a koupí si například sourozence v podobě Lamborghini. Každopádně, minimálně příznivci elektromobilů, nezoufejte. Audi R8 s velkou pravděpodobností nepohřbí tak úplně.

Audi zahajuje, podobně jako třeba Volkswagen, velkou elektrickou ofenzivu. Dorazit by Audi R8 mohlo po roce 2020, a to čistě s elektrickým pohonem. Už letos se dočkáme Audi Q6 e-tron a jeho maximální výkon 430 a krátkodobě dokonce až 500 koní vypadá hodně slibně. Jde o vůz velikostně patřící mezi Q5 a Q7 a cena ještě oficiálně nebyla stanovena. Mluví se však o částce podobné Audi Q7, což znamená zhruba 1,7 milionu korun.

Elektrické sportovní modely má mít na starost divize Audi Sport, vše potvrdil i její šéf Stephan Winkelmann. Původně se mluvilo o tom, že modely RS dostanou hybridní jednotky. Nejspíše však nezůstane pouze u nich.

Zdroj: motor1.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze