Audi rozšiřuje nabídku plug-in hybridních modelů. Prodej Audi A6 začne ještě letos

Audi rozšiřuje nabídku plug-in hybridních modelů. Prodej Audi A6 začne ještě letos
  • Hybridní soustava kombinuje 2.0 TFSI s elektromotorem o výkonu 105 kW a standardně dodávaným pohonem všech kol quattro
  • Celkový nejvyšší výkon činí 270 kW (367 k), dojezd s elektrickým pohonem až 53 kilometrů
  • Předvídavá provozní strategie maximalizuje hospodárnost s důrazem na elektrický pohon
  • Prodej v České republice bude zahájen do konce roku 2019

Audi rozšiřuje svou nabídku elektrifikovaných modelů – jen ve druhém pololetí 2019 debutuje pět automobilů s externě nabíjitelným hybridním pohonem. V Německu byl již zahájen prodej modelu A6 55 TFSI e quattro s hybridní soustavou a celkovým nejvyšším výkonem 270 kW (367 koní).

Audi A6 55 TFSIe

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku bude nabízet externě nabíjitelné hybridní vozy v modelových řadách A7, A8, Q5 a Q7, ve všech případech s označením „TFSI e“. Nyní je na řadě A6 55 TFSI e quattro. Stejně jako všechny externě nabíjitelné hybridní modely Audi vzájemně kombinuje dva velmi hospodárné pohony. Výsledkem je celkový nejvyšší výkon 270 kW (367 k). Zážehový čtyřválec 2.0 TFSI přispívá nejvyšším výkonem 185 kW (252 k). Elektromotor uložený ve skříni sedmistupňové převodovky S tronic dosahuje nejvyššího výkonu 105 kW. Hybridní systém poskytuje maximální točivý moment 500 N.m již při 1 250 otáčkách za minutu. V zádi vozidla uložená sada lithium-iontových akumulátorů pojme 14,1 kWh elektrické energie. Zavazadlový prostor je přesto dobře využitelný a má rovnou podlahu.

Pouze s elektrickým pohonem může jet rychlostí až 135 km/h. Podle metodiky WLTP je dojezd v elektrickém režimu až 53 kilometrů. Zákazníci mohou nabíjet Audi A6 na veřejných nabíjecích stanicích výkonem až 7,4 kW pomocí kabelu „Mode 3“, který je součástí standardní výbavy. Tímto způsobem se vybitá sada akumulátorů nabije za dvě a půl hodiny. Nabíjecí služba Audi e-tron Charging Service umožňuje na cestách přístup k více než 110 000 nabíjecím přípojkám v Evropě. Aplikace myAudi App disponuje plánovačem tras, v němž jsou zobrazovány nabíjecí stanice. Klienti mohou pomocí aplikace ovládat nabíjení akumulátorů a klimatizování interiéru již před odjezdem.

Zakoupit si můžete i baliček S line s paketem černých ozdobných prvků, černými kryty vnějších zpětných zrcátek a tmavě tónovanými skly oken. Dalšími charakteristickými prvky jsou světlomety Matrix LED, sportovní sedadla, čtyřzónová automatická klimatizace, Audi virtual cockpit, sportovní podvozek, 19" kola a červené brzdové třmeny. Limuzínu s externě nabíjitelným hybridním pohonem bude možné v České republice začít objednávat v průběhu závěrečného čtvrtletí roku 2019.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze