Audi e-tron vstupuje na český trh. Cena startuje nad hranicí dvou milionů korun

Audi e-tron vstupuje na český trh. Cena startuje nad hranicí dvou milionů korun
  • Základní cena 2 094 900 Kč zahrnuje bohatou standardní výbavu
  • Ta obsahuje navigační systém MMI Touch a podvozek se vzduchovým odpružením
  • Prodloužená záruka na 4 roky / 120 tisíc kilometrů a servisní balíček na 5 let / 120 tisíc km
  • Atraktivní paket výbavy Gravity získáte za velmi výhodných podmínek

První elektrické Audi, tedy SUV e-tron, oficiálně vstupuje na český trh. Elektromobil s logem Audi může být váš za cenu 2 094 900 Kč. Záruka je prodloužená na 4 roky nebo 120 tisíc najetých kilometrů (podle toho, co nastane dříve). Samozřejmostí je pohon všech kol, nabíjet můžete výkonem až 150 kW a objednat si můžete také virtuální zpětná zrcátka. V základní výbavě auto stojí na 19palcových kolech.

Audi e-tron – poprvé v Česku

Audi e-tron je pro nás důležitým milníkem, který má potenciál stát se stejně významným bodem v historii značky jako například zavedení pohonu všech kol quattro v 80. letech. Nový elektromobil se vyznačuje nejnovějšími technologiemi včetně vysoce účinné rekuperace, virtuálních vnějších zpětných zrcátek a rychlého nabíjení výkonem až 150 kW, které nabízí jako jediný model na trhu. Ve všech směrech obsahuje DNA Audi včetně skvěle propracovaného interiéru,“ říká Marcel Archleb, vedoucí divize Audi Porsche Česká republika.

V ceně je i servisní balíček na 5 let nebo 120 tisíc kilometrů, který pokrývá pravidelnou údržbu předepsanou výrobcem. Audi navíc poskytuje velkorysou záruku také na sadu akumulátorů, a to po dobu 8 let, resp. do ujetí 160 tisíc km. Prodej a servis automobilů Audi e-tron v České republice zajišťuje průběžně rozšiřovaná síť speciálně certifikovaných „e-tron partnerů“ z řad autorizovaných prodejců a servisů Audi. První vozy Audi e-tron dorazí do České republiky v průběhu prvního čtvrtletí.

O pohodlí během cestování s nulovými emisemi se postará také řada dalších komfortních prvků včetně sedadel s masážní funkcí. Sáhnout můžete po paketu Gravity, který zahrnuje světlomety Audi Matrix LED, asistenční paket Tour, čtyřzónovou automatickou klimatizaci, komfortní loketní opěrku, zadní kameru a automatické dovírání dveří. Paket Gravity v hodnotě 176 200 Kč mohou klienti objednávat se zvýhodněním 45 700 Kč. Mezi další zajímavé prvky výbavy na přání, které potvrzují výjimečné postavení a inovativní charakter nového modelu Audi e-tron, patří mimo jiné tažné zařízení, což u elektromobilů není samozřejmost.

Dojezd dle WLTP je 400 kilometrů. Výkon produkovaný dvěma elektromotory je 300 kW a zrychlení z klidu na sto proběhne za 5,7 sekundy.

Technické parametry Audi e-tron (2018) 55 quattro

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 901 × 1 935 × 1 616 mm, 2 560 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon300 kW, 400 koní, točivý moment: 664 Nm
Baterie95 kWh (86,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 24,1 kWh / 100 km, dojezd: 436 km
Cena od2 122 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze