Na 7. ročníku Escape6 Prague Car Festivalu jsme nechyběli. Co vše bylo k vidění?

aktualizováno o fotogalerii
Na 7. ročníku Escape6 Prague Car Festivalu jsme nechyběli. Co vše bylo k vidění?
  • Na našem stánku nechyběl prakticky žádný důležitý model elektromobilu, který se na českém trhu prodává
  • Podívat jste se tak mohli na Jaguar I-PACE, Hyundai Kona Electric či Renault ZOE

V pořadí již sedmý ročník Escape6 Prague Car Festival se konal minulý víkend, a to v PVA EXPO Letňany v Praze. Podobně jako minulý rok jsme zde nechyběli ani letos. Stánek elektromobility se však oproti minulému roku výrazně rozrostl. A nejen rozrostl – na stánku jsme oproti minulému roku měli pouze samé elektromobily.

Velkým lákadlem byl například Jaguar I-PACE, kterému však roste prémiová konkurence v podání Mercedesu EQC a také Audi e-tron, které se světu ukáže za pár dní. Konkurencí pro Jaguar je do jisté míry i Hyundai Kona Electric. Ta boduje především cenou. Samozřejmě nechyběla ani Tesla, a to jak Model X, tak Model S. Oba modely byly k dispozici i venku na testovací jízdy.

Poděkovat bychom chtěli všem partnerům, kteří se naší expozice zúčastnili, tedy společnosti Alza.cz, která přivezla elektrickou Kia Soul, společnosti PRE za účast se svým Volkswagen e-up! a také nabíjení stanicí a v neposlední řadě také firmám ABB a Autobond. Na stánku byl k vidění i třeba Renault ZOE, Nissan Leaf, BMW i3 či elektrické motorky Soco.

Ačkoli je akce víceméně zaměřená tuning a sportovní automobily, už podruhé jsme si ověřili, že koutek elektromobility na této akci dává smysl. Lidé se ptají, mají zájem. Pro elektromobilitu jako takovou je to ta nejlepší možná reklama. A my vám můžeme slíbit, že se uvidíme i příští rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze