Amazon má ďábelský plán spojující drony a autonomní kamiony

Amazon má ďábelský plán spojující drony a autonomní kamiony
  • Služby americké firmy by tak měly být rychlejší, efektivnější a levnější
  • Drony umí doručovat balíky až do vzdálenosti 24 kilometrů

Bez autonomních technologií to do budoucna nepůjde a uvědomují si to nejen firmy zaměřené na automobilový průmysl, ale také společnosti z jiných oborů, jako je Apple a nově také Amazon. Taktéž americká společnost nyní „fušuje“ do mnoha odvětví a jedním je právě autonomní svět. Hlavní důvod je jasný – rozvážet produkty ze svého obchodu rychleji, efektivněji a v neposlední řadě také levněji.

Kamion Amazon Prime

Amazon se proto rozhodl sestavit dvanáctičlenný tým odborníků, kteří se zabývají autonomní dopravou, nyní reprezentovanou zejména samořídícími kamiony. Pokud by se podařilo autonomní kamiony zařadit do vozového parku Amazonu, znamenalo by to enormní výhodu před konkurenty typu FedEx nebo UPS. Nákladní vozy by prozatím měly pracovat pouze mezi sklady společnosti a doručení k zákazníkovi by měl ještě pořád odpracovat člověk.

Nabízí se však možnost dodávky do domu pomocí dronu, o které již Amazon kdysi mluvil. Drony umí doručit balík až před dveře, a to až do vzdálenosti 24 kilometrů od místa vzletu. Ve spojení s autonomními kamiony bychom se tedy dočkali plné automatizace. S podobnou myšlenkou si hraje i Mercedes, který minulý rok představil koncept autonomní dodávky s integrovaným dronem v zadní části vozu.

Zdroj: wsj.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze