Zkuste si vytrvalostní závod s elektromobilem ve Vysokém Mýtě

Přihlásit se můžete do 2. 8. 2023
Zkuste si vytrvalostní závod s elektromobilem ve Vysokém Mýtě
Fotografie: BeElectric Grand Prix
  • BeElectric GrandPrix 2023 je seriál vytrvalostních závodů pro elektromobily
  • Cílem je za 8 hodin ujet co nejvíce okruhů, k dispozici je jen pomalé nabíjení
  • Zúčastnit se může kdokoli, druhé kolo se pojede 6. 8. 2023 a přihlašovat se můžete do 2. 8. 2023

Na jaře jsme informovali o nově vzniklém seriálu vytrvalostních závodů Be Electric Grand Prix, který je inspirován světovým šampionátem EcoGP ve 24hodinových vytrvalostních závodech elektromobily. Toho se zúčastnily i české posádky a rozhodně se neztratily. Tyto závody se jedou na okruhu, ale je potřeba najít optimální poměr mezi rychlostí a spotřebou, protože posádky mají omezený nabíjecí výkon. A právě tento princip přebírá i nový seriál BeElectric GrandPrix 2023. Ten se skládá ze tří závodů v termínech 9. 4., 6. 8. a 8. 10. na Autodromu Vysoké Mýto. O prvním kole jsme již psali a ovládly jej vozy značky Tesla. Ty totiž měly i bezkonkurenčně nejpočetnější účast. Bude to tentokrát jiné? Změnit to můžete i vy!

Druhé kolo BeElectric GrandPrix 2023 se jede 6. 8. 2023

Český pohár BeElectric GrandPrix 2023 je složen pouze z 8hodinových závodů a není potřeba mít žádnou licenci. Stačí mít vlastní či vypůjčený elektromobil a sestavit 2 až 3členný tým. Startovné pro soukromé týmy je 4 500 Kč (bez reklamy na vozidle) a firemní týmy s reklamou zaplatí 9 000 Kč. Startovné zahrnuje mj. celodenní účast v závodě, nabíjení soutěžních vozů, občerstvení, upomínkové předměty​ nebo poháry pro umístěné. Uzávěrka přihlášek do druhého závodu je 2. 8. 2023.

Pravidla se změnila, posádky mají 250km dojezd na startu

Cílem 8hodinového závodu je ujet co nejvíce kol/kilometrů. V prvním kole každá posádka startovala s 30 % energie v baterii a k dispozici bylo nabíjení o výkonu 7 kW (3× 10 A). Nabíjení zůstalo, ale pro druhé kolo se změnilo pravidlo o nabití na startu. Každé auto může mít nabito na 250 km dojezdu dle WLTP. To tedy znamená, že když má WLTP dojezd 250 km nebo méně, startuje se 100 % energie v baterii. Pokud má vyšší dojezd, spočítá se, kolik procent může mít maximálně na startu.

Účast je samozřejmě možná pouze s elektromobilem. Více informací, včetně kompletních pravidel, naleznete na webu BeElectric GrandPrix 2023, přihlašovací formulář také.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze