V Česku se pojede první okruhová 24hodinovka pro elektromobily

Pokud máte elektromobil, můžete si zazávodit
V Česku se pojede první okruhová 24hodinovka pro elektromobily
Fotografie: Tesla Owners Czech Republic
  • V Česku se bude konat první okruhový závod elektromobilů
  • Půjde o vytrvalostní 24hodinovku v rámci šampionátu ecoGP
  • Přihlásit se můžete do 25. 9. 2022

Loni v listopadu jsme psali o tom, že nováčci z Česka uštědřili na Nürburgringu ve 24hodinovce elektromobilem drtivou porážku i zkušeným týmům. Zatímco například na Nürburgringu se taková 24hodinovka jezdí již léta, v Česku se dosud žádný podobný závod nejel. Ale jeden se chystá a bude již za týden. Zúčastnit se můžete i vy, stačí mít běžný sériový elektromobil a minimálně tříčlenný tým.

Základní pravidla těchto závodů jsou poměrně jednoduchá. Stačí mít sériový elektromobil, ideálně úsporný a s výkonnější palubní nabíječkou. Každý tým totiž v boxech dostane k dispozici průmyslovou zásuvku o příkonu 22 kW, takže nejde jen o to, kdo je nejrychlejší na trati, ale je potřeba najít ideální poměr mezi rychlostí a nízkou spotřebou, aby jízda byla co nejefektivnější. Proto nemusí mít auto vybavení jako běžné závodní vozy.

Přihlásit se můžete do 25. 9. 2022

I když už je po oficiální uzávěrce přihlášek, stále je možné se do 25. 9. 2022 přihlásit a členové Tesla Owners Club dokonce mají startovné s 50procentní slevou. Základní startovné je 300 eur a více informací o této soutěži naleznete na oficiálním webu šampionátu ecoGP.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze