Že neznáte Drako GTE? Elektrický sedan s výkonem 1 200 koní stojí za pozornost

Že neznáte Drako GTE? Elektrický sedan s výkonem 1 200 koní stojí za pozornost
  • Za designem stojí Lowie Vermeersch, který pracoval na modelech pro Ferrari či Maserati
  • Drako GTE má čtyři elektromotory, které dohromady poskytují 1 200 koní
  • V plánu je vyrobit pouze 25 kusů, a to za cenu okolo 29 milionů korun

Výkonný elektromobil nemusí být jenom Tesla. Však brzy přijde na trh také Porsche Taycan a o pozornost si nyní říká i elektrický supersport od Drako Motors. Jedná se o limitovanou edici s brutálním výkonem, ale také cenou.

Drako GTE

Vozidlo navrhoval Lowie Vermeersch, který má za sebou práci na některých modelech pro Pininfarinu, Ferrari a Maserati. Jestli vám design připomíná Fisker Karma, tak máte pravdu. Drako Motors sdílí společně s Fiskerem díly podvozku. Auta tedy stojí na stejné platformě. Drako GTE, jak se elektrický sedan pro čtyři osoby oficiálně jmenuje, má čtyři elektromotory a maximální výkon činí 1 200 koní.

Takový výkon je potřeba i brzdit, proto na autě najdete keramické brzdy Brembo a 21palcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport. Baterie má kapacitu 90 kWh. Maximální podporovaný výkon nabíjení je 150 kW a palubní nabíječka zvládne 15 kW. Co si však výrobce prozatím nechává pro sebe, je informace o dojezdu.

V plánu je vyrobit pouze 25 kusů, a to za cenu startující na ceně 1,25 milionů dolarů, což je necelých 29 milionů korun. První auta by zákazníci mohli mít už příští rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze