Luxusní sportovní sedan Drako GTE se utkal s Teslou Model S P100D

Luxusní sportovní sedan Drako GTE se utkal s Teslou Model S P100D
  • Americká automobilka Drako ukazuje video, ve kterém jejich GTE poráží Teslu Model S P100D
  • GTE disponuje výkonem až 1 200 koní a 8 800 Nm točivého momentu
  • Prodej se zahájí už během tohoto roku, k dispozici je pouze 25 kusů za cenu v přepočtu 28 miliónů korun

Drako Motors je firma amerického podnikatele Deana Drako, která se specializuje na prémiové sportovní vozy. Jejich debut v podobě elektrického GTE, který se vyvíjel přes 10 let, je konečně v produkční verzi a na videu proti němu při sprintu postavili nejvybavenější Teslu Model S P100D. Jak to dopadlo, na to se podívejte sami.

Nový sedan GTE se chlubí brutálním výkonem, ale také extrémní cenou. V sobě ukrývá hned 4 motory, každý u jednoho kola, schopné vyvinout výkon až závratných 1 200 koní a 8 800 Nm točivého momentu. Nejvyšší rychlost byla stanovena na 330 km/h. Oficiální čas z nuly na sto km/h ještě není známý. Celý vůz pak bude napájet baterie o kapacitě pouhých 90 kWh, což se v poměru s výkonem nezdá moc. Nabíjení pak zvládne do výkonu až 150 kW. Samozřejmě oficiální informaci o dojezdu ještě neznáme, ale můžeme předpokládat, že se nebude jednat o závratné číslo.

Avšak o závratném čísle se můžeme bavit ve spojitosti s cenou. Drako Motors totiž vyrobí pouze omezených 25 kusů s cenovkou 1,25 miliónu dolarů, což je v přepočtu přibližně 28 miliónů korun, a k zájemcům by se měl dostat už během tohoto roku. Takže vítězství v závodu s Teslou Model S P100D sice je krásné, ale musíme pamatovat, že tuto cenu byste Tesel koupili nejméně 10. Zároveň se mluví i o porovnání s novým Roadstrem, který se zcela jistě opozdí minimálně o rok, ten údajně nabídne podobný výkon s dojezdem až 1 000 km, a to za zlomek ceny GTE.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze