Že má Tesla skvělé zrychlení? To ještě neznáte Taychon Speed s 1 250 koni

1
Že má Tesla skvělé zrychlení? To ještě neznáte Taychon Speed s 1 250 koni
  • Výkon 1 250 koní pochází ze šesti elektromotorů
  • Točivý moment je brutálních 4 900 Nm
  • Čtvrt míle dá tento supersport pod deset sekund

Tesla a její modely bezpochyby patří k velmi dynamickým vozům. I zapřisáhlí „petrolheadi“ občas uznají, že zrychlení Tesly je opravdu velkolepé a nejednomu řidiči se může dělat špatně. Jsou však i rychlejší elektromobily, například Rimac Concept_One, který se tak trošku proslavil i kvůli nehodě moderátora Top Gearu a nyní The Grand Tour Richarda Hammonda. Existují však i další.

Tychon Speed je 1250koňový elektromobil pro dvě osoby. Výkon má na svědomí šestice elektromotorů. Točivý moment dosahuje brutálních 4 900 Nm. Automobil váží jen lehce přes 1,3 tuny. Z klidu na 96 km/h to zvládne tento elektrický supersport pod tři sekundy. Na 120 mil (193 km/h) stačí méně jak sedm sekund. V disciplíně zrychlení na čtvrt míle je hotov za dobu pod deset sekund. Jde o úctyhodná čísla. A jak je to s dojezdem?

V reálných podmínkách by mělo jít o zhruba 150 mil, což je zhruba 240 kilometrů. Jaká je kapacita baterií není známé. Ono je to vlastně jedno, protože takový elektromobil na silnicích jistě jezdit jen tak nebude.

Zdroj: motor1.com

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
0-96 jak moc po 3 s? Protože sériová a dlouho vyráběná Tesla to má za 2,3 s na rozdíl od tohoto konceptu, který bude (pokud bude) tipuju někdy v době, kdy se bude vyrábět Tesla Roadster 2, který opět všem natrhne...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze