Zaostřeno na Škodu Auto. Rudé trio vyčnívalo nad ostatními

Zaostřeno na Škodu Auto. Rudé trio vyčnívalo nad ostatními
  • Nejsilnější Octavia všech dob dostala výkon 245 koní
  • Velký zájem byl o model Kodiaq, jehož interiér působí luxusně
  • Větší eleganci interiérům dodává nový infotainment

Na ženevském autosalonu samozřejmě nechyběla ani domácí Škoda Auto, která z Česka do Ženevy nepřivezla jen své modely, ale také krásné dívky. Ale pojďme k autům.

Škoda Auto – Autosalon Ženeva 2017

Stěžejním modelem, na kterém celý stánek Škodovky stál, byla nejsilnější Octavia všech dob. Její benzinový dvoulitrový čtyřválec produkuje 245 koní. Nechybí samozřejmě ani tolik komentované rozdělené světlomety, které naživo nevypadají tak špatně jako na fotografiích. Jinak designu nemůžeme nic vytknout. Ovšem nás nejvíce zajímal nový infotainment, který Škodovka nedávno představila.

Hojně obklopovaným modelem byl Kodiaq. Dostat se do jeho útrob byl stejný zážitek jako cestovat v nacpané tramvaji. Červené hávy se nám na všech třech autech velmi líbily a rozhodně s nimi nezapadnete v davu. Interiér Kodiaqu působí luxusně. Stejně jako další automobilky, tedy až na BMW, tak i škodovácký interiér působí velmi minimalisticky a elegantně.

Pro vyzkoušení jsme si vybrali Škodu Superb Combi. Stejný systém však najdete ve zmíněné Octavii RS i v modelu Kodiaq. V nejvyšší výbavě s názvem Columbus dostanete 9,2palcový dotykový displej. V nabídce je jak WLAN hotspot, tak LTE modul. V novém infotainmentu je k dispozici i aplikace Care Connect, jejíž součástí je proaktivní volání do servisu a vzdálený přístup, stejně jako automatické tísňové volání. Nechybí podpora CarPlay. Věci jako navigace ani nemusíme zmiňovat.

Už na první pohled vypadá infotainment dospělejším dojmem a celkově interiéru prospěl. Větší úhlopříčku také chválíme a grafika, která prošla též modernizací, působí svěžeji. Při krátkém testování systém běžel velmi svižně. Pro kompletnější hodnocení si však musíme počkat na plnohodnotný test.

Za zapůjčení vozu na ženevský autosalon děkujeme Škodě Auto, jejíž kompletní nabídku si můžete prohlédnout na www.skoda-auto.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze