Za 6 let polovina modelů od Porsche na elektřinu. Jen názor Bluma, nebo cíl firmy?

Za 6 let polovina modelů od Porsche na elektřinu. Jen názor Bluma, nebo cíl firmy?
  • Oliver Blume v rozhovoru řekl, že možná už v roce 2030 bude i Porsche 911 s elektrickým pohonem
  • Porsche do elektrifikace investuje, brzy dorazí Porsche Mission E a koupit si můžete i plug-in hybridní Panameru

U Porsche je to poslední dobou v dobrém slova smyslu pořádná divočina. Nejdříve Porsche Mission E, pak elektrifikace v podobě plug-in hybridní Porsche Panamera, následně vynechání dieselových motorů a teď informace, tedy spíše názor, generálního ředitele Porsche Olivera Bluma, že Porsche bude od roku 2030 prodávat pouze elektromobily.

Porsche Mission E

Oliver Blume se dokonce nechal slyšet, že už do šesti let chce, aby polovina modelové palety Porsche byla poháněna elektřinou. Za nás je to poměrně silné tvrzení. Všechny informace se dostaly do světa tak, že CEO automobilky Porsche v jednom rozhovoru na otázku, kdy uvidíme poslední spalovací Porsche odpověděl: „Kdo ví, možná už v roce 2030 bude i legendární Porsche 911 k dispozici s elektrickým pohonem.“

Snaha o elektrifikaci své modelové palety je u Porsche jasně patrná, a to nejen díky příchozímu Mission E a již dostupné plug-in hybridní Panameře, ale také chystaným nabíjecím stanicím. Však Porsche má v plánu nejvýkonnější nabíječku, která dává až 300 kW. Angažuje se také v projektu IONITY, kdy značky jako BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company a Volkswagen Group spojují síly. Cílem je mít do roku 2020 na hlavních evropských tazích v provozu přibližně 400 rychlonabíjecích stanic IONITY. Je otázkou, zda celá věc je jen osobní názor Olivera Bluma, nebo má německá automobilka opravdu takové cíle.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze