VW představil 360kWh „powerbanku“ pro elektřinou poháněné dopravní prostředky

6
VW představil 360kWh „powerbanku“ pro elektřinou poháněné dopravní prostředky
  • Celková kapacita baterie 360 kWh zajistí dle tvrzení Volkswagenu dobití až 15 elektromobilů
  • První mobilní nabíjecí stanice se dostanou mezi běžné smrtelníky v první polovině roku 2019

Volkswagen ohlásil inovativní projekt mobilních nabíjecích stanic à la „powerbanky“ s kapacitou 360 kWh. Mobilní nabíjecí stanice mohou být umístěny na strategicky důležitá místa ve městě. Polohy nabíjecích stanic mohou být snadno vyhledány skrze mobilní aplikaci nebo na internetu. Každá z nabíjecích stanic nabídne rychlé nabíjení s výkonem až 100 kW. Kromě elektrických automobilů lze nabít rovněž elektrokola, takže si na své přijdou i cyklisté. Najednou takto mohou být dobíjeny až čtyři vozidla. Podle inženýrů z Volkswagenu je schopna celková kapacita baterie 360 kWh zajistit dobití až 15 elektromobilů.

Automobily navíc nemusí být dobíjeny pouze z baterie samotné – nabíjecí stanici lze napojit na elektrickou síť pomocí střídavého proudu. Baterie mobilní nabíjecí stanice je postavena na platformě MEB, která bude používána u všech nových elektromobilů od VW. První mobilní nabíjecí stanice se dostanou mezi běžné smrtelníky v první polovině roku 2019 v domovském Německu.

Diskuze ke článku
Petr Hejna
Petr Hejna
Tyhle e-banky by se měly povinně nainstalovat podél dálnice D1. Hlavně v zimním období, až to tam zase zůstane stát a aby se kolona vůbec někdy rozjela.
Majkl
Auta budou elektrická, tak že zdanlivě bez emisí. Ale všechno kolem nich se neřeší. Power banka taky jednou doslouží a co stráty při předání energie. Nabije 15 automobilú, to be ze strát je 24kW na auto, to bude mít jakej dojezd? Lidé si budou kupovat benzínové centrály a vozit je v kufru. No to je ekologie.
Black
Baví mě, jak všichni všechno kritizují a nemohou pochopit, že jde vlastně o počáteční vývoj. Stejně všichni kritizovali mobilní telefony, že mají 5 kg a nemají signál :-))) Tak si sakra počkejte 10 let až bude technologie v běžném režimu a nekritizujte vše nové, to dělají důchodci... Spíš se zaměřte na EU a její diktát, aby přestala tlačit na pilu. Ta je schopna to zase podělat jak se soláry.
david
hmm
takže cena cca 5M životnost 10 let při rozumném připojení do sítě (cca jako domácnost 20A tj 5Kw/h = bajvok 10kkč za elektriku měsíc) nabije tak 5 aut denně na 100-200 km zařízení cca 1400 za den / 5 auty 240kc + el.en. 10k / 150 = 66kc > 306 kc na jedno nabiti na 100-200 km
takze ekonomika provozu jako fosil ale mnohem mene operativni
jedinne co to muze pohanet je statni zlodejina ktera to bude dotovat z penez vsech tedy havne tech co si predrazeny elektromobil nemohou dovolit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze