Volvo Trucks slaví. Dodá sto elektrických kamionů, míří do firmy DFDS

Volvo Trucks slaví. Dodá sto elektrických kamionů, míří do firmy DFDS
Fotografie: Volvo Trucks
  • Již dříve firma DFDS objednala 125 elektrických tahačů Volvo
  • Firma vlastní největší vozový park těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě
  • Sto nových tahačů bude nasazeno na devíti trzích po celé Evropě

DFDS, jedna z největších lodních a logistických společností v severní Evropě, zaznamenává rostoucí poptávku po dopravních řešeních s nižším vlivem na životní prostředí. V souladu s tímto trendem proto objednala od společnosti Volvo Trucks dalších 100 elektrických nákladních vozidel. Jejich předchozí objednávka DFDS od Volvo činila celkem 125 těžkých elektrických nákladních vozidel. V současnosti je v provozu 95 elektrických nákladních vozidel Volvo ve Švédsku, Dánsku, Litvě, Belgii a Nizozemsku, přičemž zbývajících 30 by mělo být dodáno v průběhu letošního roku. Díky rostoucímu vozovému parku elektrických nákladních vozidel společnost DFDS do konce minulého roku snížila emise skleníkových plynů o 1 516 tun. Nová elektrická nákladní vozidla budou nasazena na devíti trzích po celé Evropě, včetně Velké Británie, Irska, Nizozemí, Belgie a Švédska. Půjde o inovované a energeticky úspornější modely Volvo FH Electric a Volvo FM Electric.

„Jsem velmi hrdý na to, že můžeme pokračovat v našem úzkém partnerství se společností DFDS. Tato objednávka na dalších 100 elektrických nákladních vozidel Volvo je důkazem jejich důvěry v naši společnost. Výrazné zvýšení flotily elektrických nákladních vozidel DFDS ukazuje, že bezemisní přeprava je v současnosti životaschopným řešením,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks. „Máme zájem urychlit přechod k udržitelnější silniční přepravě. Naše rozšiřující se flotila elektrických nákladních vozidel nebude mít vliv jen na snížení klimatického dopadu našich provozů, ale společnosti DFDS umožní podporovat více firem, které se snaží o dekarbonizaci svých dodavatelských řetězců. 100 nových elektrických nákladních vozidel podtrhuje náš závazek posouvat vývoj vpřed,“ říká Niklas Anderson, výkonný viceprezident pro logisticku v DFDS.

DFDS v současnosti vlastní největší vozový park těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě a je na dobré cestě splnit svůj cíl mít do roku 2030 elektrifikovaných minimálně 25 % svého nákladního vozového parku. Některé z nových elektrických nákladních vozidel budou nasazena pro přepravu zboží do a z výrobního závodu Volvo Trucks v Göteborgu. Od roku 2019 společnost Volvo Trucks prodala elektrická nákladní vozidla zákazníkům ve 45 zemích na šesti kontinentech. V současnosti nabízí nejširší produktovou řadu elektrických nákladních vozidel v odvětví s osmi modely, které pokrývají velmi širokou škálu přepravních úkolů v rámci měst a mezi nimi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze