Samsung a Volvo oslavují partnerství související s bateriemi pro elektromobily

Samsung a Volvo oslavují partnerství související s bateriemi pro elektromobily
Fotografie: Volvo Trucks
  • Baterie Samsung již využívá v loňském roce oznámený nákladní automobil Volvo FM s dojezdem až 300 km
  • Je pravděpodobné, že v budoucnu ještě dojde k posílení spolupráce mezi firmami

Jak upozornil server kedglobal.com, společnost Samsung SDI, která je součástí korejského technologického giganta, o němž vás často informujeme na mobilenet.cz, a Volvo slaví 5 let partnerství. Obě společnosti spolupracují od roku 2018, ovšem teprve nedávno začal Samsung dodávat společnosti se sídlem v Göteborgu bateriové články pro elektromobily.


Během návštěvy prezidenta a generálního ředitele společnosti Volvo v továrně na baterie společnosti Samsung SDI v jihokorejském Čchonanu bylo oznámeno, že obě společnosti budou i nadále spolupracovat na kritických technologiích pro elektromobily a pravděpodobně stávající partnerství ještě rozšíří. To by mohlo znamenat kromě jiného i výrobu systémů pro ukládání energie.

Baterie od Samsungu přitom využívá například v loňském roce oznámený nákladní automobil Volvo FM s dojezdem až 300 km. Spoléhá na niklové válcové bateriové články Samsung 21700, jak dodává arenaev.com, přesněji 28 000 těchto článků v každé bateriové sadě. Vůz je pro nás přitom o to zajímavější, že tento elektrokamion před pár měsíci v Česku otestoval špeditér Gebrüder Weiss. Baterie vyrobené Samsungem by přitom měly využívat i další nákladní automobily a autobusy Volvo.

Volvo urychluje přechod na elektřinu

Už v září jsme vás informovali o tom, že Volvo urychluje přechod na elektřinu. Plány společnosti počítají s tím, že se do roku 2030 stane výhradně elektrickou značkou a do roku 2040 bude klimaticky neutrální. To už dříve okomentoval i boss společnosti Jim Rowan: „Svět nyní, v této kritické době pro naši planetu a lidstvo, potřebuje vůdčí schopnosti.“ Dodal, že jak průmysloví, tak političtí představitelé musí v boji proti změně klimatu přijmout smysluplnou politiku a opatření. Samsung by tak pro švédskou firmu měl být do budoucna klíčovým partnerem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze