Spolupráce BMW a Samsungu bude hrát klíčovou roli i v budoucnu

Spolupráce BMW a Samsungu bude hrát klíčovou roli i v budoucnu
Fotografie: BMW
  • V rámci setkání bylo zástupcům společnosti Samsung předáno deset modelů BMW i7
  • Spolupráce mezi BMW a Samsungem odstartovala již v roce 2009

Automobilový průmysl je vlivem mohutného nástupu moderních technologií úzce provázaný s velkými výrobci elektroniky. Svědčí o tom i nedávné setkání CEO značky BMW, Olivera Zipse, s Lee Jae-Yongem, předsedou jihokorejského Samsungu, na kterém probírali další spolupráci, především pak ohledně dodávek baterií do elektromobilů.


Důležitým tématem bylo jednoznačně využití baterií Samsung SDI v elektrizovaných vozidlech BMW. Samsung v této oblasti vyvíjí velké úsilí, respektive mohutně investuje do jejich vývoje a vylepšování a kromě BMW je hodlá dodávat (či již dodává) i dalším automobilkám. V rámci setkání bylo rovněž ze strany BMW učiněno gesto v podobě předání 10 modelů BMW i7 vysoce postaveným zástupcům Samsungu.

Právě tento vůz pohání pátá generace baterií Samsung s vyšším podílem niklu v katodách (přes 88 %), což umožňuje podstatně navýšit dojezd oproti předchozím generacím baterií. Dodejme, že Samsung s BMW spolupracuje již od roku 2009 a prvním elektromobilem, kde se objevily baterie jihokorejského výrobce, byl populární model i3.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze