Volvo podepsalo miliardový kontrakt na dodávku baterií v dalším desetiletí

Volvo podepsalo miliardový kontrakt na dodávku baterií v dalším desetiletí
  • Švédská automobilka si za partnery vybrala společnosti CATL a LG Chem
  • Půjde o výhradní dodavatele baterií pro modely Volvo a Polestar

Společnost Volvo Car Group podepsala dlouhodobé smlouvy se společnostmi CATL a LG Chem, které patří k předním výrobcům akumulátorů. Na základě podepsaných dohod by měly zmíněné společnosti zajistit dodávku lithium-iontových akumulátorů v hodnotě několika miliard dolarů, kterými bude v příštím desetiletí vybavena nová generace modelů Volvo a Polestar.

Baterie v modelu od Volva

Konkrétně se smlouvy vztahují na globální dodávku akumulátorů pro všechny modely, které budou postaveny na chystané platformě SPA2 a na stávající platformě CMA. Jedná se o zásadní krok směrem k realizaci ambiciózní elektrifikační strategie automobilky Volvo Cars.

V roce 2017 se společnost Volvo Cars postavila do čela automobilového průmyslu přijetím závazku, v rámci něhož chtěla, aby byly všechny nové vozy Volvo uvedené na trh od roku 2019 elektrifikované. Od té doby společnost posílila svou strategii prohlášením, že bude usilovat o to, aby v roce 2025 tvořila 50 % jejího globálního prodeje plně elektrická vozidla.

Budoucnost automobilky Volvo Cars se ponese ve znamení elektřiny a my jsme se pevně zavázali opustit dosavadní éru spalovacích motorů,“ uvedl Håkan Samuelsson, prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars. „Smlouvy, které jsme dnes uzavřeli se společnostmi CATL a LG Chem, jasně ukazují, jakým způsobem svých ambiciózních elektrifikačních cílů dosáhneme.“

Čínská společnost CATL a jihokorejská společnost LG Chem patří mezi renomované výrobce akumulátorů, kteří za sebou mají dlouhou a úspěšnou historii v roli globálních dodavatelů lithium-iontových akumulátorů pro automobilový průmysl. Mimoto samozřejmě splňují striktní požadavky automobilky Volvo Cars na technologickou vyspělost, odpovědný dodavatelský řetězec a konkurenceschopné náklady na výrobu modelů Volvo. V Číně bude společnost těžit z výhod velkoodběru akumulátorů v rámci koncernu Geely Group.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze