Volkswagen zintenzivňuje svoji elektrickou ofenzívu v Číně

Volkswagen zintenzivňuje svoji elektrickou ofenzívu v Číně
Fotografie: Volkswagen
  • Na budoucích technologiích v Číně pracuje více než 4 500 inženýrů
  • Na kongresu WNEVC zveřejnil VW cíl zvýšit do roku 2035 podíl elektromobilů na celkovém počtu dodaných vozů na 50 procent

Volkswagen přebírá v Číně vedoucí roli v oblasti elektromobility. Dr. Herbert Diess, předseda představenstva koncernu Volkswagen, zdůraznil tyto ambice na prvním kongresu WNEVC (World New Energy Vehicle Congress) v jihočínském městě Bo'ao. Volkswagen si stanovil cíl zvýšit do roku 2035 podíl elektromobilů na celkovém počtu ročně dodaných vozidel na 50 procent. To odpovídá prognóze podílu elektromobilů na světovém trhu v roce 2035, která byla zveřejněna v závěrečné zprávě kongresu.

Volkswagen na konferenci VNEVC v Číně

Čína tak bude mít rozhodující význam pro strategii „dekarbonizace“ koncernu Volkswagen. Již od letošního roku bude Volkswagen nabízet čínským zákazníkům 14 elektrifikovaných modelů. Do roku 2028 má být v Číně vyráběna více než polovina z plánovaných 22 milionů elektromobilů. Volkswagen současně zintenzivňuje vývoj. V Číně pracuje přes 4 500 inženýrů na budoucích technologiích.

Diess na kongresu vyzdvihl důležitou roli automobilového průmyslu na cestě ke splnění cílů Pařížské dohody o změně klimatu: „Čína vsází na mobilitu s nulovými emisemi, a jasně se tak ztotožňuje s pařížskými cíli. V této transformaci se ujímáme hlavní role komplexní nabídkou elektromobilů a rozšiřováním soukromé nabíjecí infrastruktury.“

Koncern Volkswagen v rámci své ofenzivy v oblasti elektromobility plánuje, že bude v Číně do roku 2028 vyrábět 11,6 milionu elektromobilů, což je více než polovina koncernem vytyčeného celkového cíle 22 milionů. Síťové propojení nabíjecích stanic umožní uživatelům rychlé a snadné nalezení vhodného stojanu pro nabíjení. Řešení pro integrovanou konektivitu je nabízeno dceřinou firmou společnosti Volkswagen Group China, Mobility Asia, která vytváří digitální „ekosystém“ pro všechny aplikace v oblasti mobility.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze