Volkswagen Touareg lze předobjednat. Cena startuje na částce 1,7 milionu korun

Volkswagen Touareg lze předobjednat. Cena startuje na částce 1,7 milionu korun
  • Vstupní model má pod kapotou benzinový třílitrový šestiválec
  • Vrchol nabídky bude vsázet na čtyřlitrový naftový osmiválec
  • Sáhnout můžete po Digital Cockpitu s 12" nebo 15" displejem
  • Oproti předchozí generaci se zavazadlový prostor zvětšil ze 697 na 810 litrů

V Ženevě jsme se nového Volkswagenu Touareg nedočkali, protože Volkswagen si světovou premiéru střihl až v Pekingu. Jsou tomu přesně dva týdny a nyní vůz můžete objednávat i u nás. Minimálně za něj dáte 1,7 milionu korun.

Mám velkou radost, že můžeme našim zákazníkům nabídnout třetí generaci ikonického modelu Touareg ke konfiguraci a objednání již pouhé dva týdny po jeho světové premiéře,“ říká Jiří Jantač, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Nový Touareg, jehož nabídku budeme postupně rozšiřovat, je výkladní skříní značky Volkswagen v oblasti technologií, přináší nejmodernější konektivitu a progresivní fúzi asistenčních, komfortních, osvětlovacích, informačních a zábavních systémů. Ve spojení s expresivním designem má naše nová vlajková loď všechny předpoklady k tomu, aby navázala na mimořádné úspěchy svých předchůdců.“

Sériová výbava modelu Touareg Elegance zahrnuje mimo jiné adaptivní tempomat ACC, Lane Assist, parkovací senzory Parkpilot, světlomety LED, světlomety pro nepříznivé povětrnostní podmínky, volič jízdních režimů, AppConnect a Volkswagen Media Control, služby Security & Service po dobu tří let, telefonní rozhraní, USB port kompatibilní s přístroji iPhone/iPod, navigační systém Discover Pro s 9,2" displejem, čalounění sedadel kůží Vienna, hliníkový dekorativní obložení interiéru, kůží obšitý multifunkční volant s pádly pro manuální řazení, elektrické ovládání víka zavazadlového prostoru, stříbrně eloxované podélné střešní nosiče a 18" kola z lehké slitiny.

Třetí generace modelové řady Touareg nabízí novou digitalizovaná přístrojovou desku Innovision Cockpit, u níž splývají digitální přístroje (Digital Cockpit s 12" displejem) a vrcholný informační a zábavní systém Discover Premium (s 15" displejem) v jeden celek pro digitální ovládání, zobrazování informací, komunikaci a zábavu.

Nový Volkswagen Touareg bude na českém trhu k dispozici se čtyřmi výbavovými liniemi: Touareg, Elegance, Atmosphere a R-Line a čtyřmi motory – třemi vznětovými a jedním zážehovým. Výroba verzí s šestiválcovým turbodieselem 3.0 TDI V6 o výkonu 210 kW (286 k) již byla zahájena. V průběhu letošního roku nabídku rozšíří vstupní verze výše uvedeného motoru o výkonu 170 kW (231 k) a zážehový šestiválec 3.0 TFSI V6 s výkonem 250 kW (340 k). Na začátku roku 2019 pak nabídku uzavře vrcholná verze se vznětovým osmiválcem 4.0 TDI V8 o výkonu 310 kW (421 k). Všechny motorizace doplňuje standardně osmistupňová automatická převodovka a nejmodernější generace pohonu všech kol 4Motion.

V rámci právě zahájeného předprodeje mohou zákazníci objednávat nový Touareg s výkonnějším vznětovým šestiválcem 3.0 TDI V6 (210 kW) ve výbavových liniích Elegance a Atmosphere (obě za 1 742 900 Kč), resp. R-Line (1 823 900 Kč).

V porovnání s předchůdcem má třetí generace modelu Touareg větší vnější šířku a délku. Prodloužení karoserie umožnilo zvětšit základní objem zavazadlového prostoru z 697 na 810 litrů. Důsledně lehkou konstrukcí karoserie, v níž nalézají široké uplatnění hliníkové slitiny a vysokopevnostní oceli, se podařilo snížit její hmotnost o 106 kg, z čehož těží jízdní dynamika, komfort i hospodárnost provozu.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze