Volkswagen se v Hannoveru činí. Podívejte se na první dva bezemisní modely

Volkswagen se v Hannoveru činí. Podívejte se na první dva bezemisní modely
  • Na 68. veletrhu IAA ukáže VW hned pět nových vozidel s nulovými emisemi
  • Dnes si představíme dva z nich, a to I.D. BUZZ CARGO a Crafter HyMotion

Autosalon v německém Hannoveru už je v plném proudu a nechybí tam ani Volkswagen, konkrétně užitkové vozy této německé automobilky. Co všechno Volkswagen pro návštěvníky přichystal? Na 68. veletrhu IAA ukáže Volkswagen hned pět nových vozidel s nulovými emisemi. Postupně si je trošku představíme. Dnes se podíváme na první dvě světové premiéry.

I.D. BUZZ CARGO

Přesně před měsícem představil Volkswagen Užitkové vozy nový model e-Crafter, prvního reprezentanta ofenzivy v oblasti elektrické mobility. Předprodej lehkého užitkového vozu s elektrickým pohonem bude zahájen v ČR již na podzim. Elektrická ofenziva pokračuje na veletrhu IAA Užitkové vozy 2018, jehož hvězdou je studie I.D. BUZZ CARGO – první užitkové vozidlo na základě nové rodiny I.D. a modulární platformy MEB pro vozidla s elektrickým pohonem.

Volkswagen I.D. BUZZ CARGO

Crafter HyMotion

Volkswagen Užitkové vozy se vydává novými cestami také světovou premiérou modelu Crafter HyMotion, lehkého užitkového vozidla poháněného palivovými články na vodík. Crafter HyMotion je koncipován především pro přepravu na delší vzdálenosti. Čím více kilometrů vozidlo ujede v každodenním provozu, tím zajímavější je pro velká užitková vozidla vodíkový pohon s palivovými články. Palivové nádrže modelu Crafter HyMotion pojmou 7,5 kg vodíku. Lehké užitkové vozidlo s celkovou hmotností 4,25 tuny ujede s touto zásobou paliva více než 500 km.

Volkswagen Crafter HyMotion

Doplňování paliva probíhá u modelu Crafter HyMotion přibližně stejně rychle jako u jeho konvenčně poháněných sourozenců. Díky této skutečnosti je nová verze s nulovými emisemi mimořádně atraktivní pro komerční využití. Navzdory výrazně delšímu dojezdu má Crafter HyMotion vyšší užitečnou hmotnost než e-Crafter.

Crafter HyMotion je zatím jen studií. Jakmile však bude k dispozici infrastruktura vodíkových plnicích stanic, bude elektromotor tohoto lehkého užitkového vozu s nulovými emisemi připraven ke startu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze