Volkswagen plánuje další generaci legendárního Brouka. Má to ale dva háčky

Volkswagen plánuje další generaci legendárního Brouka. Má to ale dva háčky
  • Pokud se automobilka rozhodne Beetle vyrábět, bude to elektromobil
  • Platforma MEB však dovoluje postavit pouze čtyřdveřové modely

O ikonický Volkswagen Beetle dlouhodobě není zájem. Nové generaci se nepodařilo navázat na úspěchy originálního modelu a kauza Dieselgate situaci určitě nepomohla. Už už to vypadalo, že se Volkswagen obejde bez náhrady a Beetle navždy skončí. Nabídlo se ale jiné řešení, které z aktuálního rozpoložení automobilky dává smysl. Další generace by mohla přece jen přijet, a to hned na platformě MEB. Ta byla vyvinuta pouze pro elektromobily a je hlavním stavebním článkem volkswagenovské rodiny I.D.

Onen první „elektrický háček“ nám nepřijde jako velký problém. Ba právě naopak, Beetle nikdy nebyl řidičské auto a elektrický pohon by mu mohl přidat trochu hravosti i další elegance. Navíc by se mohla pohánět zadní náprava, čímž by se vůz stal ještě zábavnějším. Co se nám ale nezdá jsou podmínky zavedení platformy MEB. Ta by totiž vyžadovala čtyřdveřové provedení vozu. Aby vypadal čtyřdveřový Beetle k světu, musel by mít designér opravdu zlaté ručičky.

Jedno je jisté – Beetle to bude mít i nadále velice těžké a úspěch může nastat jedině tehdy, pokud nebude spalovat ani kapku benzinu nebo nafty. Pokud by se automobilka rozhoupala k čtyřdveřovému řešení, mohli bychom elektrický Beetle přivítat nejdříve po roce 2020.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze