Volkswagen oznámil konec spalovacích motorů. Vývoj skončí do 8 let

Volkswagen oznámil konec spalovacích motorů. Vývoj skončí do 8 let
  • Volkswagen v příštích pěti letech chce do elektromobility, digitalizace a autonomního řízení nainvestovat více jak jeden bilion korun
  • První model z elektromobilní rodiny I.D. dorazí na trh už příští rok, další budou následovat

Už dříve sem tam nějaká automobilka oznámila, že v určitém roce pomalu přejde na elektrifikované pohony. Asi nejviditelněji se v minulosti takto vyjádřilo Volvo. Nyní se na svět dostala informace, že se spalovacími motory chce skončit Volkswagen.

Podle serveru iDnes.cz tuto informaci na setkání výrobců automobilů, který organizuje deník Handelsblatt, prozradil Michael Jost, vedoucí firemní strategie. Co přesně to znamená?

Hlásíme se k dohodě z roku 2015,“ mělo zaznít z úst Michaela Josta. Reagoval na rok, kdy byla uzavřena pařížská klimatická úmluva. Cílem úmluvy bylo, že do roku 2050 nebude po ulicích jezdit žádné auto se spalovacím motorem.

Poslední spalovací motory chce Volkswagen údajně vyvinout v roce 2026 a nabízet je do roku 2040. Volkswagen do elektromobility investuje a investice se budou i nadále zvětšovat. V následujících pěti letech má Volkswagen do elektromobility, digitalizace a autonomního řízení nasypat více jak jeden bilion korun. První elektromobil z rodiny I.D. dorazí na trh už příští rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze