Víme, kdy Apple odstartuje výrobu elektromobilů. Údajně nabídnou přelomovou baterii

3
Víme, kdy Apple odstartuje výrobu elektromobilů. Údajně nabídnou přelomovou baterii
Fotografie: Autoevolution
  • Baterie by mohla využívat technologii LFP
  • Údajně má být první elektromobil od Applu stejně revoluční jako původní iPhone

O elektromobilu od Applu se šušká již několik let a tomu, že se nejedná jen o pouhou spekulaci, nasvědčuje i speciální divize společnosti „Project Titan“, která se věnuje výzkumu autonomního řízení. Doposud jsme však nevěděli, v jakém roce se vozu od Applu dočkáme, respektive, kdy vůbec započne výroba. Odpověď na tuto otázku nyní přináší agentura Reuters. Podle důvěryhodných zdrojů by mohla výroba prvního elektromobilu s logem nakousnutého jablka odstartovat v roce 2024.

Kromě potenciálu přitáhnout obrovské množství zákazníků firmy má tento elektromobil zaujmout také přelomovou baterií. Ta má díky speciálnímu designu nabídnout velmi vysokou kapacitu, respektive nebývale dlouhý dojezd na jedno nabití. Údajně by se mohlo jednat o technologii LFP (lithium-železo-fosfát), která není náchylná k přehřívání a neobsahuje kobalt. Podle zdrojů Reuters se má jednat o revoluci takových rozměrů, jakou představoval první iPhone.

Diskuze ke článku
Jakub
Jakub
Apple ale nic nevyrobí. Nechá si to vyrobit zase někde v Číně a jeho okolí. Teď je otázka, jestli to Američani zkousnou jako telefony a jinou elektroniku.
Josef L
Josef L
Jsem na to zvědav. Apple má HW celkem dobře zpracovaný, v Číně se dnes vyrábí prakticky všechno, takže s tím problém nikdo mít nebude. Otázka je cena, ta bude atakovat podle mě tak 3-4 mil. Kč, takže pro multimilionáře fajn :)
Ignác Ötzi
Ignác Ötzi
Akumulátory LiFePo4 nejsou žádná novinka, ale jak chtějí bez kobaltu dosáhnout vysoké kapacity jen změnou designu, to je mi tedy záhadou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze