Větší baterie i obsah – to je nový Outlander PHEV, který míří do Ženevy

Větší baterie i obsah – to je nový Outlander PHEV, který míří do Ženevy
  • Kapacita baterie vzrostla na 13,8 kWh
  • Benzinový motor bude mít nově obsah 2,4 litru
  • Výkon zadního elektromotoru také vzrostl, a to o 10 procent

Ženeva, Ženeva a zase ta Ženeva. Švýcarské město, které každý rok hostí automobilový autosalon, přivítá i letos spoustu novinek. Co přesně tam přiveze automobilka Mitsubishi? Především nový Outlander PHEV.

V roce 2013 uvedla značka Mitsubishi své plug-in hybridní SUV s dvojicí elektromotorů a pohonem všech kol. Model Outlander PHEV definoval celý segment, čerpajíce přitom z 80 let zkušeností s pohonem 4×4, 50 let výzkumu a vývoje na poli elektromobility, resp. 30 let technologií pohonu všech kol na rallye soutěžích. Mitsubishi tak dokázalo předběhnout jiné světové automobilky.

Mitsubishi Outlander PHEV (test)

Outlander PHEV se těší z pozitivní odezvy zákazníků a díky nepřetržitému zdokonalování se postupně přetavil z modelu pro technologické nadšence do jednoho z klíčových modelů značky. Outlander PHEV byl v letech 2015, 2016 a 2017 nejprodávanějším evropským plug-in hybridem. Doposud se v Evropě prodalo přes 100 tisíc těchto vozů. S celkovými celosvětovými prodeji přes 140 tisíc vozů se Outlander PHEV řadí mezi nejprodávanější plug-in hybridní SUV v rámci celého světa.

Outlander PHEV chce spojovat všechny technologie Mitsubishi a být vlajkovou lodí automobilky. Technologie pohonu PHEV používaná tímto modelem má přinést průlom v dojezdové vzdálenosti, která je i dnes slabým místem kategorie elektromobilů. Outlander PHEV současně vyřešil složitou otázku emisí a hlučnosti, která je problematickým místem všech naftových vozů.

Rozměry Baterie Motor Elektromotory
4 695 / 1 800 / 1 710 13,8 kWh Benzin, čtyři válce, 2,4 litru 1× vpředu i vzadu

Nový Outlander PHEV MY19 využívá systém nové generace, který je ve světě elektromobilů i SUV průkopnický. Nejnovější varianta, nyní s ještě výraznějšími rysy SUV a elektromobilu, opět posune hranice o něco dále, například zcela přepracovaným hnacím ústrojím, ještě větší dynamikou, kultivovanějším interiérem a funkčním designem.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze