Veřejnost bude rozhodovat o ceně ECOCAR 2018 v anketě Zlatý volant

Veřejnost bude rozhodovat o ceně ECOCAR 2018 v anketě Zlatý volant
  • O vítězství v anketě ECOCAR bude rozhodovat veřejnost od 1. prosince do 21. ledna
  • Nominovaná auta jsou jak mild-hybridy a elektromobily, tak i plug-in hybridní či hybridní auta
  • Hlasovat bude možné na webových stránkách ankety

Anketa ECOCAR naváže na loňskou anketu Eko-počin roku, která se v rámci Zlatého volantu představila vůbec poprvé, stejně jako hlasování veřejnosti. Zatímco v loňském roce byly nominovány nejen auta s alternativním pohonem, ale také nové technologické koncepty posouvající toto odvětví dále, pro rok 2018 se pořadatel rozhodl volbu zjednodušit a o prvenství se utkají pouze sériově vyráběná eko-auta. „Zvolený koncept má výhodu v tom, že můžeme nominovat větší množství jednotlivých modelů, kterých na trhu každým rokem přibývá. Loni anketu vyhrála rychlonabíjecí stanice pro elektroauta. Tentokrát je jisté, že vítěz bude mít čtyři kola,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Slavnostní vyhlášení vítěze ankety proběhne v rámci galavečera Zlatý volant, který se uskuteční 20. února 2019 v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech.

Zlatý volant

Minulý rok se neobešel bez větších obav, a to především z důvodu kontroverze, kterou s sebou alternativní paliva nesou. I tak byl loňský úvodní ročník úspěšný. „Letos doufáme v ještě větší zájem, protože image aut s alternativním pohonem je dle našich zkušeností stále lepší. Také konzervativnější fanoušci motorismu je začínají brát a seznam automobilek, které by ve svém portfoliu nabízených modelů neměly alespoň jeden, který jede na něco jiného než benzin nebo naftu, se blíží nule,“ říká Jana Svobodová. „Také u nás na mosteckém autodromu stále častěji vidíme závodní e-auta a i když chybí zvuk burácejícího motoru, na okruhu jsou velmi rychlá. Bylo by pošetilé s tímto segmentem nepočítat do budoucna,“ dodává.

ECOCAR bude jednou ze tří kategorií, ve které o vítězi rozhodne pouze veřejnost. Hlasování bude probíhat na webu Zlatého volantu od 1. prosince do 21. ledna. Jen a pouze veřejnost rozhodne také o vítězích kategorií Zlaté sportovní auto roku a Zlatá motorka roku. Mezi kandidáty na vítězství je například Audi Q8, BMW X5, Hyundai Ioniq, Kona i NEXO, plug-in hybridní Mercedes třídy S či Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Kompletní seznam najdete na webových stránkách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze