V sobotu 29. srpna se bude konat 3. sraz elektromobilů na Valašsku, budeme u toho

V sobotu 29. srpna se bude konat 3. sraz elektromobilů na Valašsku, budeme u toho
Fotografie: facebook.com @valmez
  • Sraz se bude konat 29. srpna ve Valašském Meziříčí od 9 do 16 hodin
  • Na místě bude i Martin Pultzner z redakce fDrive.cz
  • Zváni jsou majitelé elektromobilů i fanoušci elektromobility
  • Bude to nejen o elektromobilech, ale i o všem, co s elektromobilitou souvisí

Akci pořádá Asociace elektromobilového průmyslu a informace jsou na webu asep.cz. Oba dosavadní ročníky se setkaly s pozitivním přijetím od veřejnosti a akci pochvalně hodnotili i sami elektromobilisté. Od těch s elektrokoly přes motorkáře, ty s osobáky, dodávkovými elektromobily až po řidiče malých elektrických náklaďáků.

Elektromobily a vše co s nimi souvisí, zkušenosti s nimi v praktickém provozu, co říkají jejich majitelé, kde a jak nabíjet ve Valašském Meziříčí a dalších městech, to vše se na akci dozvíte a na vlastní oči a uši poznáte. Můžete pohovořit s majiteli vozů a dalšími experty na elektromobilitu o vozidlech, která představují budoucnost dopravy šetrnou k životnímu prostředí. A také můžete pohovořit s těmi, kteří již svá vozidla doplnili o výrobu čistého paliva pro ně, tedy fotovoltaické i jiné elektrárny.

Po celou dobu konání akce budou probíhat také zkušební jízdy. Atrakcí pro děti budou oblíbené elektrokáry a hoverboardy. Akci pořádá město Valašské Meziříčí ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu a je pro veřejnost zdarma.

Nabíjení ve Valašském Meziříčí je zajištěno

Co se nabíjení týče, ve městě jsou 3 rychlonabíjecí stojany a několik pomalých stojanů Mennekes, na které se můžete podívat na naší mapě nabíjecích stanic. Na náměstí bude nabíjení možné jen omezeně, přednost budou mít vozidla s menšími bateriemi a odběrem 2 až 3 kW, případně elektrokola, skútry, elektrokáry a hoverboardy.

ASEP zve všechny elektromobilisty, aby prezentovali svá vozidla od nejmenších po největší na náměstí Valmezu. Radnice připravila pro prvních 50 přihlášených vozidel a jejich řidiče uvítací balíček, kde by kromě upomínkových předmětů, malého občerstvení a stravenky na oběd neměly chybět ani volné vstupy na památky a sportoviště města, například zámek a koupaliště.

Hlaste se prosím na emailu milan.rajchl@volny.cz u Milana Rajchla, člena Výboru ASEP, tel. 722 931 372.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze