Desítky elektromobilů se potkaly v Jeseníkách. Byli jsme u toho

Reportáž
Desítky elektromobilů se potkaly v Jeseníkách. Byli jsme u toho
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Konal se 4. ročník srazu e-Jantarová cesta
  • Do Kout nad Desnou v Jeseníkách se sjelo na 30 elektromobilů různých značek

O víkendu se konal čtvrtý ročník již tradičního setkání elektromobilů e-Jantarová cesta, kterou pořádal Milan Rajchl. Startovalo se v Ostravě a účastníky následně čekala 130 km dlouhá scénická cesta přes Jeseníky až do Kout nad Desnou. Zde pak bylo na náměstí vystaveno 30 elektromobilů, které se těšily zájmu veřejnosti. Ta se dotazovala na mnohé praktické aspekty provozování elektromobilu. Jak to celé proběhlo? Podívejte se na fotogalerii a video.

30 elektromobilů v Jeseníkách. Jaká byla eJantarová cesta? – reportáž

Fotogalerie: sraz elektromobilů e-Jantarová cesta

Zajímavým bodem programu byla také možná návštěva horní nádrže blízké přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně, která vyrábí ekologicky ročně sama tolik energie, že by zvládla po celý rok nabíjet 168 tisíc elektromobilů. Samozřejmou součástí akce bylo dobré jídlo, pití, mnoho elektromobilně pozitivních a zapálených lidí, kteří si vyměňovali zkušenosti a třeba i večerní společné sledování startu SpaceX k ISS.

A jaké elektromobily bylo možno na akci tentokrát vidět? Samozřejmostí byla početně zastoupená trojice typů elektromobilů Tesla, nechybělo ale ani Audi e-tron, nové Renaulty Zoe, stálice elektromobilních srazů v podobě Nissanů Leaf obou generací, BMW i3, Kia e-soul nebo Nissan e-NV200 či jedny z prvních elektromobilů na našich silnicích, malé Peugeoty ION. Příští e-Jantarová cesta se bude konat opět za rok a v redakci fDrive.cz se už nyní těšíme, že se akce opět zúčastníme a podpoříme ji a setkáme se i s vámi, našimi čtenáři a fanoušky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze