V Bulharsku pořádá FIA další eco rally. I tentokrát stojíme na startu

V Bulharsku pořádá FIA další eco rally. I tentokrát stojíme na startu
  • V Bulharsku se eco rally koná už pošesté
  • Na startovní listině je 18 posádek
  • Cesta do bulharské Sofie nám trvala 27 hodin

Eco-Rally Bulgaria je už 6. ročník, který každoročně startuje v hlavním městě Sofii. I tentokrát jde o jízdu pravidelnosti, nikoli o co nejvyšší rychlost. V pátek 27. 7. proběhla administrativní a technická přejímka, v následujících dnech nás čekají etapy dlouhé 145 kilometrů v obou závodních dnech a 4 rychlostní zkoušky v každém dni. Na start se postaví 18 posádek.

Na místě se nachází dvě české posádky a v jedné z nich má zastoupení i naše redakce. Patronem české výpravy je Asociace pro elektromobilitu ČR. Z Prahy jsme vyjížděli ve čtvrtek 26. 7. v poledne Teslou Model X 90D a ve slovinském Mariboru jsme se potkali s druhým členem posádky, který Teslou Model S 85 vyjížděl z Brna.

Už samotná cesta pro nás představovala velikou výzvu, se kterou jsme se museli poprat a dopředu pořádně promyslet, jak a kde budeme vozidla dobíjet. Cesta měřící téměř 1 400 kilometrů vyžadovala 6 nabíjení, přičemž za chorvatským Záhřebem se už nenachází žádné Superchargery a síť dobíjecích stanic je zde velmi řídká. Celá cesta nám zabrala něco přes 27 hodin, mimo jiné i z důvodu několikahodinových prostojů na hranicích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze