Uber rekapituluje letošní rok v řeči čísel, jak ho ovlivnila pandemie?

Uber rekapituluje letošní rok v řeči čísel, jak ho ovlivnila pandemie?
Fotografie: Uber
  • Za letošek po celém světě Uber poskytl 10 milionů jízd zdarma
  • Na nákup zdravotnických a ochranných pomůcek pro řidiče a kurýry po celém světě vynaložil miliardu korun
  • Do roku 2040 chce mít uhlíkově neutrální provoz
  • Řidiče hodlá také motivovat k přechodu na elektromobilitu

Závěr roku je vždy časem bilancování a přemítání o tom, jak se nám dařilo v uplynulém roce – co jsme zažili, kam jsme cestovali nebo čeho jsme dosáhli. Letošní rok není výjimkou, ač byl v mnohém jiný. V březnu tohoto roku se mnohé změnilo. Otěže převzala po celém světě pandemie, a způsob, jakým lidé byli zvyklí žít, se proměnil. Dopad to samozřejmě mělo i na Uber – z bodu, kdy denně zprostředkoval přes 16 milionů jízd, se dostal do situace, kdy zákazníky žádal, aby zůstali doma a nikam nejezdili.

Uber řečí čísel:

  • 10 milionů: Po celém světě Uber zdarma poskytl 10 milionů jízd a rozvozů jídel zdravotnickému personálu, dobrovolníkům či seniorům. V České republice během jarní vlny koronavirové pandemie daroval 1 000 jízd personálu pražských nemocnic a na podzim pak dalších 350 bezplatných jízd dobrovolníkům Českého červeného kříže.
  • Miliarda korun: Uber vynaložil více než miliardu korun na nákup zdravotnických a ochranných pomůcek pro řidiče a kurýry po celém světě. V České republice řidiče vybavil více než dvěma tisíci litrů dezinfekčních přípravků, a to společně s instrukcemi, jak udržovat vůz v dokonalé čistotě.
  • 30 milionů kusů: Uber nakoupil okolo 30 milionů roušek a respirátorů a rozdal je více než 2,5 milionu kurýrů po celém světě. V České republice stovky řidičů bezplatně vybavil plastovými zástěnami, které bezpečně oddělují prostor pro řidiče a pro cestující.
  • 231 milionů: Aplikace provedla více než 231 milionů kontrol toho, zda mají řidiči a kurýři před zahájením jízdy správně nasazenou roušku.
  • 99,5 %: Do dnešního dne proběhlo 99,5 % ze všech jízd bez nahlášení problému s rouškou.
  • 500 milionů korun: Řidičům a kurýrům, kteří v důsledku pandemie COVID-19 přišli o své příjmy, firma poskytla finanční podporu ve výši přesahující půl miliardy korun.
  • 17,5 miliardy korun: Takovou částku do roku 2025 přislíbil Uber stovkám tisíc řidičů na podporu jejich přechodu k vozům s elektrickým pohonem.
  • 0: Společnost se zavázala k tomu, že do roku 2040 bude její provoz plně uhlíkově neutrální.

Kromě podpory zdravotníků a dobrovolníků sociálních služeb v rámci české pobočky Červeného kříže Uber letos začal poskytovat služby také zákazníkům v Brně, kam Uber vstoupil v červenci letošního roku. Službu spustil ve spolupráci s místními profesionálními taxikáři a u obyvatel i návštěvníků Brna se setkala s vřelým přijetím.

Letošní novinkou pro cestující v Praze je služba Uber Comfort, která nabízí ještě komfortnější jízdu v nejnovějších pohodlných vozech a s těmi nejlépe hodnocenými a nejzkušenějšími řidiči.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze