Uber věnuje volné jízdy Českému červenému kříži

Uber věnuje volné jízdy Českému červenému kříži
Fotografie: Uber
  • Společnost Uber se rozhodla podpořit činnost sociálních služeb v době koronavirové krize a věnuje volné jízdy dobrovolníkům Českého červeného kříže
  • Uber tak navazuje na své aktivity v době jarní vlny pandemie, kdy poskytl tisíc volných jízd zdravotnickému personálu v České republice

Dobrovolníci proškolení Českým červeným křížem na pomocné ošetřovatele se nově budou v rámci svých cest za klienty moci bezplatně svézt Uberem. Společnost Uber Červenému kříži v Česku věnuje celkem 350 jízd, přičemž každý dobrovolník bude moci až pětkrát využít slevu z jízdného v hodnotě 125 Kč na jízdu, což je sleva, která většinu jízd po Praze plně pokryje.

Uber zástěna

Činnost sociálních služeb je nyní důležitější než kdy jindy. Proto jsme se rozhodli dobrovolníkům a pracovníkům České červeného kříže darovat volné jízdy Uberem a zajistit jim tak rychlý a bezpečný pohyb po městě. Chceme jim tím poděkovat za jejich úsilí a zároveň věříme, že jim pomůžeme s jejich každodenní činností,“ popisuje Štěpán Šindelář, country manažer Uberu pro Českou republiku.

Český červený kříž v době krize pomáhá mimo jiné školit dobrovolný pomocný zdravotnický personál, který odlehčuje zatíženým nemocnicím, a také se věnuje sociální činnosti v oblasti péče o seniory, děti a další potřebné.

Naši dobrovolníci na každodenní bázi pomáhají s péčí v sociálních a zdravotnických zařízeních. To vše vyžaduje neustálý pohyb v terénu, a proto velmi vítáme nabídku bezplatných jízd, která nám významně ulehčí, a především urychlí práci,“ líčí Jaroslava Marková z České červeného kříže.

Kód je platný pro jízdy ve všech kategoriích, a to včetně tarifu „UberX s bariérou“, který přináší garanci plastové zástěny oddělující prostor řidiče a posádky. Kromě bezplatné instalace plastových zástěn do tisíců vozů Uber v reakci na nastalou epidemiologickou situaci aplikoval i řadu dalších bezpečnostních opatření, mezi které patří například elektronické ověřování, zda mají řidiči při přihlašování do aplikace nasazenou roušku, a samozřejmostí je, že jsou všechny vozy pravidelně dezinfikovány a vybaveny dezinfekčními prostředky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze