U Vysoké školy ekonomické v Praze vyroste nabíjecí stanice

U Vysoké školy ekonomické v Praze vyroste nabíjecí stanice
  • ČEZ postaví nabíjecí stanici na náměstí Winstona Churchilla na Praze 3
  • Projekt vzniká ve spolupráci s městskou částí v rámci konceptu Smart Cities
  • Další nabíjecí stanice pro elektromobily na území Prahy 3 mají následovat

Městská část Praha 3 se již brzy dočká druhé elektromobilové nabíjecí stanice na svém území. Vyroste přímo před budovou Vysoké školy ekonomické v Praze na náměstí Winstona Churchilla, tedy na frekventovaném místě s frekventovaným pohybem lidí i aut. Nabíjecí stanici postaví na své náklady ČEZ na pozemku, který poskytne Praha 3. Půjde o veřejnou dobíjecí stanici se dvěma vyhrazenými místy pro parkování elektromobilů tak, jak je to běžné i v jiných částech Prahy. Zatím není jasné, zda půjde o rychlonabíjecí stanici. Vzhledem k tomu, že smlouva mezi společností ČEZ a Prahou 3 ještě není podepsána, tuto informaci ČEZ magazínu fDrive.cz odmítl poskytnout.

Rychlonabíjecí stanice ČEZ v ulici Chodovská v Praze

Praha 3 na svém území již jednu nabíjecí stanici pro elektromobily má. Stojí v Mahlerových sadech na placeném parkovišti pod žižkovským televizním vysílačem. Disponuje ale nízkým výkonem a pouze nabíjecím standardem Mennekes nebo 240V domácí zásuvkou.

Praha 3 se v rámci koncepce Smart City zavázala k podpoře elektromobility. Pokud se současně plánovaná nabíjecí stanice osvědčí, další budou následovat. Praha 3 mimo jiné společně s organizací ROPID pracuje na nové lince elektrobusu, která by vedla z dolní části Žižkova na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze