Toyota představí v roce 2021 nové elektrické SUV

Toyota představí v roce 2021 nové elektrické SUV
Fotografie: Autocar
  • Přichází první z šesti elektromobilů na nové platformě
  • Poznatky z hybridů pomohou prodloužit dojezd a životnost
  • Cílem je prodávat od roku 2025 až 5,5 milionu elektrifikovaných aut

Podle informací autocar.co.uk představí Toyota v příštím roce nové elektrické SUV určené přímo pro evropské zákazníky. Vůz bude postavený na nové platformě určené čistě pro elektromobily, a automobilka tím zahájí expanzi v segmentu.

Bude prvním ze šesti plánovaných elektromobilů

Dosud nepojmenovaný vůz bude mít podobnou velikost jako dnešní RAV4. Toyota o novém modelu říká, že bude stavěn pro potřeby Evropanů a bude vyráběn ve specializované továrně s nulovými emisemi v Japonsku. Po tomto autě přijde ještě dalších pět elektromobilů na nové platformě e-TNGA, kterou Toyota vyvinula ve spolupráci se Subaru. Tato architektura je navržena, aby se mohla použít pro vozidla různé délky a rozvoru.

Na nové platformě se v příštích letech plánuje vyrobit crossover, velké SUV, sedan a MPV. Kromě nového SUV se příští rok u Toyoty objeví i elektrická verze dodávek Proace a Proace City. Cílem výrobce je do roku 2025 prodat 5,5 milionu elektrifikovaných automobilů ročně, což mu pomůže uvedení více než 60 nových nebo aktualizovaných elektrifikovaných modelů do roku 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze