Testujeme kvality Toyoty Yaris Cross v provedení Hybrid

Testujeme kvality Toyoty Yaris Cross v provedení Hybrid
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Testujeme spotřebu vozu a také pohon všech kol
  • Zatím vůz jezdí v průměru za 5,1 litru na 100 km
  • Zvládne bez problémů i dálniční provoz?

Aktuálně testovaný vůz si bere základ v klasickém Yarisu současné generace. Oproti němu narostl o 240 mm na délku, o 20 mm do šířky a o 60 mm na výšku. Světlá výška pak činí 170 mm, což je o 25 mm více ve srovnání Yarisem. Nechybí ani hybridní technika, v jejímž čele stojí spalovací motor s označením M15A FXE o výkonu 68 kW a se 120 Nm točivého momentu. Ten doplňuje elektromotor, jenž dodává dalších 59 kW a 141 Nm. Z toho důvodu nás zajímá, za kolik bude japonský prcek s náhonem na všechna čtyři kola jezdit nejen po městě.

Technické parametry Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 180 × 1 765 × 1 560 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon85 (68) kW, 116 (88) koní
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 4,3 l / 100 km
Cena od525 000 Kč

Zatím mě hybridní Yaris Cross překvapil tím, že i na dálnici si neřekne o přehnané množství paliva. Konkrétně se dá jezdit v průměru za 6 litrů na 100 km po dálnici, ale je potřeba s vozem nejet na plný plyn. Hodně rušivá je totiž automatická převodovka e-CVT, která značně narušuje klid na palubě. Také odhlučnění kabiny nepatří k nejlepším, což je vzhledem k ceně 710 tisíc korun větší zklamání.

Testovaný kus dorazil do redakce v nejvyšší výbavě Adventure, která je navíc okořeněna o pár příplatků. Právě proto tomuto krasavci nechybí vyhřívaný kožený volant, vyhřívané čelní okno a třeba plně LED hlavní světlomety mě překvapily tím, jak moc dobře v noci dokáží osvítit vozovku. S tímto má často problém i mnohem dražší japonská konkurence, ovšem Toyota zde světlomety vyladila k dokonalosti. A další dojmy? Na ty si počkejte v blížícím se kompletním testu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze