Teslu Roadster 2. generace čeká náročná zkouška na slavném okruhu

Teslu Roadster 2. generace čeká náročná zkouška na slavném okruhu
Fotografie: Tesla
  • Druhá generace Roadsteru nabídne šílenou dynamiku
  • Testovat se má na Nürburgringu
  • Výroba se nakonec odloží na rok 2022

Podle electrek.co se chystá na příští rok velká akce ze strany Tesly. Ta totiž pracuje na vývoji druhé generace Roadsteru a její vývoj bude silně spojen s testovacími jízdami na Nürburgringu. Je sice pravdou, že včera se ukázala aktuálně nejvýkonnější Tesla současnosti, jenže konkurence nespí a třeba Porsche neustále vylepšuje svůj elektrický Taycan. Proto je ve hře právě Roadster, jenž by se měl stát absolutní jedničkou na poli rychlých elektro aut.

Podle dostupných informací by měla Tesla Roadster 2. generace zrychlovat z 0 na 100 km/h za 1,9 sekundy, což je již vskutku brutální hodnota, která se jen tak nevidí. Zatím však není vůbec jasné, kdy se vlastně novinka začne oficiálně vyrábět. Původní plány totiž říkaly, že se tak má stát ještě letos. Kvůli koronavirové krizi se však zastavil celý svět, a tak to nyní vypadá, že reálnější je až rok 2022. Sám Elon Musk se nechal slyšet, že aktuálně chce věnovat pozornost Cybertrucku.

Právě ten je taktéž již delší dobu ve vývoji, každý fanoušek značky už o něm ví skoro vše, jenže ani on zatím není v prodeji. Do budoucna pak máme očekávat ještě rychlejší verzi Roadsteru, která dostane balíček SpaceX. Ten má přinést ještě větší výkon a lepší dynamiku. Co si však máme pod tím představit? To nikdo neví a ani my si nedovolíme tipovat, kam až se dají dynamické schopnosti Roadsteru posunout.

Technické parametry Tesla Roadster (2020)

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon1 400 koní, točivý moment: 1 000 Nm
Baterie200 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze