Tesla zlevnila Model S. A ne málo!

Tesla zlevnila Model S. A ne málo!
Fotografie: Tesla
  • Motorizace S 75 je nyní o téměř 200 tisíc levnější
  • Automobilka ale zdražila nejdražší motorizace

Poslední dobou nám přijde, že se snad všechno pouze zdražuje. Výjimka však existuje, a to tam, kde bychom ji nečekali. Automobilka Tesla se rozhodla docela drasticky zlevnit Model S 75. Pokud zvolíme americkou měnu, sleva je neskutečných 7,5 tisíce dolarů (188 tisíc korun). Původně totiž tato motorizace přišla na 77 tisíce dolarů a dnes ji pořídíte pouze za 69,5 tisíce dolarů. Změny ceny se však netýkají pouze verze S 75.

Slevy budou určitě zajímat i majitele nejslabší varianty S 60. Model S se 60kWh kapacitou baterie lze upgradovat na 75 kWh za dva tisíce dolarů, popřípadě za směšných 500 dolarů, pokud máte verzi S 70. Dříve byly ceny mnohem vyšší, upgrade ze 60 na 75 stál 9 tisíc dolarů a za zlepšení ze 70 na 75 si Tesla naúčtovala 3,5 tisíce amerických dolarů.

První, dobrou zprávu máme za sebou, druhá bude ta špatná. Spolu se zlevněním nejslabších verzí dojde totiž ke zdražení těch nejvyšších. Nejrychlejší a nejbláznivější Model S P100D poskočí na 140 tisíc dolarů z původních 134,5 tisíce.

Automobilka původem z Kalifornie si chystá půdu, kam zasadí svůj nejmladší Model 3, kterého se dočkáme již za pár měsíců. Právě na hranici kapacity 75 kWh se bude zákazník rozhodovat, jestli koupit menší a levnější Model 3, nebo dospělejší Model S.

Zdroj: cleantechnica.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze