Tesla ve Fremontu vyrobila už 3 miliony elektromobilů

Tesla ve Fremontu vyrobila už 3 miliony elektromobilů
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Počítá do toho i Gigafactory v Nevadě, která dodává komponenty
  • Jubilejním vozem byla modrá Tesla Model S

Tesla, která začínala jako malý startup, se už dávno stala velkou automobilkou. Kromě prvních dvou továren v Kalifornii a Nevadě postupně spustila výrobu v Číně, Německu a Texasu. Právě ve dvou prvních továrnách před pár dny překonala milník 3 milionů vyrobených vozů. S informací přišel insideevs.com. Tesla tomu také věnovala stručný příspěvek na síti X.

Kumulativní výroba elektromobilů značky Tesla ve Fremontu v Kalifornii dosáhla k 18. květnu 2024 tří milionů kusů. Pro srovnání, dvoumiliontý elektromobil byl vyroben v červenci roku 2022. Tesla sdílela fotografie továrního týmu kolem třímiliontého vozu, což byla shodou okolností modrá Tesla Model S. Kromě Modelu S (vyráběného od roku 2012) vyrábí závod také Model X, Model 3 a Model Y. K nám do Evropy se ale odtud vozí pouze velké modely S a X, protože Model 3 se do Evropy dováží z Číny a Model Y se vyrábí přímo v Evropě, konkrétně v berlínské Gigafactory.

Tesla kromě továrny ve Fremontu zmínila i továrnu Gigafactory Nevada, která sice nevyrábí přímo auta, ale vyrábí baterie a komponenty včetně pohonných jednotek. Je tedy velmi důležitou podporou pro továrnu ve Fremontu, protože do ní dodává klíčové komponenty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze