Tesla v Kalifornii postaví největší Supercharger na světě. Bude mít přes sto míst

1
Tesla v Kalifornii postaví největší Supercharger na světě. Bude mít přes sto míst
Fotografie: Tesla
  • Nově budované nabíjecí místo se nejspíše zapíše do knihy rekordů
  • Nabíjet zde půjde výkonem až 250 kW
  • Dohromady by mělo být na jednom místě přes 100 Superchargerů

Lukrativní kalifornská oblast Harris Ranch Inn & Restaurant se brzy dočká významného nárůstu nabíjecích stanic typu Supercharger. Ty budou sloužit pro majitele vozidel Tesla a podle electrek.co vyjde celý projekt na 1,3 milionu dolarů (v přepočtu 28,3 milionů Kč). V současné době má Harris Ranch Supercharger pouze 18 nabíjecích stanic, ovšem v blízké budoucnosti jich zde přibude dalších 82. Současně si toto místo drží prvenství, kdy se právě zde vůbec poprvé objevily první Superchargery.

Pokud vše klapne a celá výstavba bude dokončena tak, jak je aktuálně prezentována, nejspíše se toto nabíjecí centrum zapíše do Guinnessovy knihy rekordů. Bude se totiž jednat o největší počet nabíjecích stanic na jednom místě. Aktuální prvenství přitom drží Supercharger v Šanghaji. Tam je na jednom místě hned 72 stojanů. U nově budovaného nabíjecího místa v Kalifornii pak budou moci majitelé využít technologii nabíjení V3, což znamená nabíjecí výkon až 250 kW.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
No jo no. Ukázka dalšího problému elektromobility. Takže nejen pole větrných elektráren, pole solárních elektráren, teď ještě pole nabíječek...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze