Tesla uvádí na trh „Model 3 Track Package“ s novými koly a brzdami

Tesla uvádí na trh „Model 3 Track Package“ s novými koly a brzdami
Fotografie: Tesla
  • Na Teslu Model 3 Performance je možné přidat paket pro jízdu na okruhu
  • Tesla také připravuje aktualizaci softwaru Track Mode

Tesla začala nabízet pro Model 3 Performance nový paket „Track Package“ a podrobnější informace přináší Electrek. Podle něj obsahuje hlavně nová kola i brzdy a Tesla jej v USA nabízí za 5 500 USD, tedy v přepočtu přibližně 126 tis. Kč.

Tesla paket na svém webu popisuje takto: „Optimalizuje výkon na okruhu u vašeho Modelu 3 Performance. Track Package je kompletní hardwarový balíček navržený tak, aby vám poskytl maximální přilnavost v zatáčkách, brzdný výkon a vysokou rychlost pro nejlepší časy na kolo.

Automobilka říká, že zahrnuje „brzdovou kapalinu zaměřenou na okruh, vysoce výkonné brzdové destičky a 20" kola Zero-G Performance Wheels. Zde je kompletní seznam všeho, co za uvedenou cenu (platí v USA) získáte, včetně instalace:

  • 4× kola 20" X 9" Zero-G Performance
  • 4× středové krytky kol s logem Tesla
  • 20× kryty matic
  • 4× pneumatiky 245/35ZR20 XL Michelin Pilot Sport Cup 2
  • 4× senzory tlaku pneumatik
  • 1× sada předních a zadních vysoce výkonných brzdových destiček
  • 1× brzdová kapalina určená pro závodní okruhy

Tesla uvádí, že tato kola s pneumatikami mohou mít vliv na dojezd, je tedy pravděpodobné, že se zkrátí.

Automobilka také udává, že balíček je kompatibilní pouze s pohonem všech kol a Modelem 3 Performance Upgrade. Očekává se, že dodávky začnou v dubnu. To se ale opět týká amerického trhu, kdy tento paket dorazí k nám, to zatím nevíme. I když zatím nemůžeme paket vyzkoušet, nemusíme čekat na to, abychom ho viděli v akci, protože Tesla pozvala některé YouTubery k vyzkoušení. Ti si zároveň mohli vyzkoušet nový Track Mode V2, což je mnohem pokročilejší a lépe nastavitelná aktualizovaná verze softwaru uvedeného v loňském roce.

Řidič si může nastavit poměr výkonu na jednotlivé nápravy v plném rozsahu, tedy od 100% předokolky až po zadokolku. Dále je možné nastavovat úroveň asistenta stabilizace nebo úroveň rekuperace.

Tesla Model 3

Mohli si dokonce natočit video svého výkonu na okruhu nebo při driftu s použitím nového režimu Track Mode. Z těchto videí se zdá, že mód obsahuje i přesný satelitní a interaktivní pohled na mapu a sledování kol.

Tesla Model 3

Nová aktualizace softwaru by měla být dostupná všem vozidlům Tesla Model 3 Performance, a to bez ohledu na hardwarový balíček Track, ale zatím není jasné, kdy bude k dispozici.

Tesla Model 3 se vám bude líbit, jen se na ní nesmíte dívat pouze jako na auto

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze