Tesla ukázala výsledky svého bezpečnostního průzkumu. Autopilot je spásou

3
Tesla ukázala výsledky svého bezpečnostního průzkumu. Autopilot je spásou
Fotografie: Tesla Motors
  • Všechny 4 aktuálně vyráběné vozy Tesla mají plný počet hvězd v nárazových testech
  • Se systémem Autopilot je nehoda nejméně pravděpodobná

Tesla zveřejnila výsledky reportu, který se týká bezpečnosti vozů značky a s tím souvisejících systémů. Informuje o něm teslarati.com. Jak je vidět, vozy Tesla, které využívají systém Autopilot, se připletou do dopravní nehody sedmkrát méně než jiné automobily. Tesla uvádí, že ve 4. čtvrtletí minulého roku došlo u vozidel s funkcí Autopilot k jedné nehodě na každých 5,5 milionu ujetých km.

O něco hůře na tom jsou vozy Tesla v případě, že jejich řidiči Autopilot nevyužívali a měli pouze aktivované prvky aktivní bezpečnosti. V takovém případě se Tesla stala účastníkem nehody v průměru po ujetí 3,3 milionů km. Poslední skupinou jsou vozy, které Autopilot naprosto postrádaly nebo jejich řidiči omezili funkci aktivních bezpečnostních prvků. Tato kategorie se pak chlubí nehodou v průměru na 2,04 milionu ujetých km.

Tesla v poslední době neustále prokazuje, že patří mezi nejbezpečnější automobilky světa. Díky postupně se zlepšující přesnosti systému Autopilot se ukazuje, že řízení Tesel, které ho mají ve výbavě, patří mezi nejbezpečnější způsoby osobní přepravy. Tesla navíc dosáhla u svých aktuálně vyráběných aut vždy na pětihvězdičková hodnocení bezpečnosti v oblasti nárazových testů.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Tohle je jedna z veci, ktera mi na jinak oblibene automobilce dost vadi. Tyhle jejich statistiky kolik kilometru bez nehody ujeli jejich auta bez a s autopilotem. A z toho vyvozovane zavery jak je ten autopilot skvely.
Ve skutecnosti si autopilota pusti rozumni lide jen na prehlednych usecich, nic slozitejsiho ho ridit nenechaji a pokud, tak v pripade jeho selhani zasahnou a nehode tak zabrani.
Ti nerozumni, kteri temhle clankum uverili a pusti si to kdekoli aniz by davali bedlivy pozor uz maji svou Teslu nabouranou.
Vtip je jen v tom, ze tech nerozumnych je nastesti malo, a tak vyznivaji tyhle statistiky pro autopilota vyborne...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze