Tesla Semi dostane mód pro změnu jízdního pruhu jako z filmu Mad Max

Tesla Semi dostane mód pro změnu jízdního pruhu jako z filmu Mad Max
Fotografie: Tesla
  • Elektrický kamion bude mít standardní, agresivní a zejména Mad Max mód
  • Ten by měl při změně pruhu předejít „šikaně“ ze strany neautonomních aut

A máme tu další z bláznivin od ředitele společnosti Tesla Elona Muska. Po plamenometu nebo vánočním módu pro Model X bychom si mysleli, že už nás nic nepřekvapí. Opak je však pravdou, Elon Musk se na svém twitterovém účtu zmínil o takzvaném „Mad Max“ módu. Mód inspirovaný filmem u nás zvaným Šílený Max by měl mít co do činění s režimem autopilota.

Nejdřív to vypadalo jako pouhý vtip, dočkali jsme se však i screenshotu, kde se mód Mad Max opravdu zobrazuje. Vše souvisí s hlídáním mrtvých úhlů a změnou jízdního pruhu. K dispozici budete mít tedy standardní, agresivní a Mad Max mód. Z Tesly Semi by se však neměl stát nebezpečný stroj, který bude dělat myšky a nebezpečné manévry, jako tomu dnes často bývá u klasických kamionů.

Tesla Semi

Problém přišel z druhé strany. Autonomní systémy jsou totiž často až moc opatrné, zvláště v některých zemích byste se proto nemuseli změny pruhu vůbec dočkat. Agresivnější režim pro změnu směru by měl být pořád natolik bezpečný, aby neohrozil nikoho z ostatních řidičů. Pokud by vozy v autonomním režimu fungovaly jako doposud, bylo by je velice lehké „šikanovat“ a v podstatě nikdy je nepustit do správného pruhu, například při zipování.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze