Tesla rozšířila systém Autopilot o novou funkci

Tesla rozšířila systém Autopilot o novou funkci
  • Autopilot Tesly je v současné době nejpokročilejším a nejvíce praxí prověřeným řešením, které je v automobilech nyní dostupné
  • Nejnovější aktualizace detekuje a zobrazuje dopravní kužely
  • Při zapnuté funkci „Navigate on Autopilot“ navrhne automobil změnu jízdního pruhu

Tesla se neustále zaměřuje na vylepšování a rozšiřování svých systémů. Ať už se jedná o zábavné Easter Eggy nebo důležitější funkce, jako je například Autopilot. Poslední aktualizace se týká právě Autopilota. Ten je v současné době nejpokročilejším a nejvíce praxí prověřeným řešením, které je v automobilech nyní dostupné. Vyhýbá se výmolům, umí automaticky měnit jízdní pruhy, sjíždět z dálnice, predikovat kolize nebo detekovat práce na silnici a poslední aktualizace se týká právě posledního zmíněného bodu.

Tesla vizualizuje dopravní kužely

Vizualizace se v průběhu let zlepšily a stále přesněji vykreslují okolí vozu. Na displeji se vám zobrazuje několik řad vozů před vámi a ve vašem okolí, dokonce vůz rozeznává, zda se jedná o nákladní automobil, SUV, motocykl nebo chodce. Electrek.co informuje, že Autopilot po nejnovějším updatu detekuje a zobrazuje i dopravní kužely na vozovce.

Tesla se k nové aktualizaci vyjádřila následovně: „Vizualizace jízdy nyní zobrazuje dopravní kužely. V případech, kdy je detekován dopravní kužel a je aktivována funkce Navigate on Autopilot, je vozidlo instruováno tak, aby navrhlo změnu jízdního pruhu a vyhnulo se kuželu. Jako vždy jste zodpovědní za své vozidlo a jste povinni za všech okolností věnovat pozornost řízení.

Tesla vizualizuje dopravní kužely

To znamená, že Autopilot kužely nejen detekuje, ale nyní bude jednat, když je uvidí, pokud je aktivována funkce „Navigate on Autopilot“. Pak navrhuje nebo iniciuje změny jízdního pruhu podle toho, kam jedete. Na Twitteru se objevilo několik reakcí od uživatelů vozů, kteří nabádají k ostražitosti. Systém totiž nerozeznává kužely všech rozměrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze